Gå direkt till innehåll
​Docenterna på turné – lägger till tredje konsertdatum i Stockholm!

Pressmeddelande -

​Docenterna på turné – lägger till tredje konsertdatum i Stockholm!

Docenterna blandar klassiska pophits som Solglasögon och helt nytt material när det ger sig ut på Sverigeturné. Efter att redan ha sålt ut Nalen i Stockholm två gånger är det nu klart att bandet adderar en tredje och sista konsert där.

Docenterna är tillbaka med sitt nya album "Missiler & Kritstrecksränder". Det elfte i ordningen (beroende på hur man räknar) och det första på sju år från popbandet med Joppe Pihlgren i spetsen.

I vanlig ordning handlar det om intelligent och melodistark pop med smarta texter. Men den här gången har ett allt märkligare världsläge också krupit in musiken och bidragit till ett allvarligare anslag. Ett grepp bandet har kommit att definiera som ”refrängbaserad existentialism”.

Samtidigt presenteras också i sociala medier den lilla dokumentärserien "Förstå Docenterna" där bandmedlemmarna guidar tittarna i allt möjligt och omöjligt som rör bandets värld. Varje måndag fram till slutet av oktober släpps sammanlagt 18 avsnitt på bandets Facebook-sida. Se mer här.

Givetvis kommer den nya musiken också tas ut på vägarna. I två faser kommer Docenterna åter att möta publiken, först vid ett antal tillfällen under sommaren och senare i höst för en klubbturné. Den senare utmärks extra av att bandet efter att ha sålt ut Nalen i Stockholm två gånger nu lägger till en tredje och sista konsert där. Ett styrkebesked om något!

Docenterna på turné:

13 juli Hasslö, Hasslöfestivalen

28 juli Östersund, Storsjöyran

09 aug Borgholm, Kackelstugan

18 aug Växjö, Karl-Oskar Dagarna

23 aug Oskarshamn, Lilla Torg

24 aug Kristinehamn, Mastmagasinet

10 okt Göteborg, Nefertiti

11 okt Helsingborg, The Tivoli

12 okt Stockholm, Nalen (Slutsåld)

13 okt Linköping, Palatset

19 okt Stockholm, Nalen (Nytt datum!)

20 okt Stockholm, Nalen (Slutsåld)


För mer information:

Pontus Sillrén, Turnéproducent

pontus@unitedstage.se

+46 70 298 00 62

Ebba Lindqvist, PR

brev@ebbalindqvist.se

+46 70 480 33 00

Ämnen

Kontakter

United Stage

United Stage

Presskontakt Press 08-555 700 00

Relaterat innehåll

Skandinaviens ledande turnéproducent och bokningsagentur för musikartister.

United Stage är Skandinaviens ledande turnéproducent och artistagentur för dagens och morgondagens stjärnor. United Stage representerar just nu över 300 artister och jobbar med mer än 5000 konserter per år i Sverige, Norge och Danmark.

United Stage
Box 11029
10061 Stockholm
Sverige