Gå direkt till innehåll
Joel Alme på sommarturné med Lars Winnerbäck

Pressmeddelande -

Joel Alme på sommarturné med Lars Winnerbäck

Nu är det klart att Joel Alme åker med Lars Winnerbäck elva kvällar i sommar. Joel Alme kommer inleda kvällarna med 60 minuters egen konsert. 


”Det känns mäktigt att Joel Alme vill hänga med oss på turné i sommar. Jag har lyssnat massor på hans skivor och ser fram emot långa kvällar på slott och parker” säger Lars Winnerbäck. 


Efter framgångarna med förra albumet ”Flyktligan” (2015), som var det första på svenska och uppbyggd som en slags släktkrönika om ämnen som missbruk, uppväxt och klass, slutade Joel Alme att göra musik. Det tog två år att komma tillbaka och hitta glädjen igen. Han har under tiden bland annat besökt fängelser och spelat tillsammans med interner. Samtidigt har han funderat vidare kring vad det destruktiva gör med en och vad det innebär att vara en av överlevarna och inte den som gick under. Detta präglar albumet ”Bort bort bort” som till slut kom i oktober och som hyllats av recensenter.

”De små och korta berättelserna är vackra som sagor. Samtidigt är det svårt att skaka av sig mörkret och ångesten som kan ligga bakom textrader som ’Du blundar alltid när jag dricker för att slippa se när det brister i mig’” skrev Aftonbladets Markus Larsson om ”Bort bort bort”.

”Återigen visar Joel Alme att han tillhör de absolut bästa textförfattarna på den svenska musikscenen. Det är stundtals brutalt ärligt och rent musikaliskt spartanskt välproducerat av Mattias Glavå”, skrev Johan Apel Röstlund för Sonic.

Joel Alme var dessutom Grammisnominerad i kategorin årets alternativa pop och är just nu ute på en omfattande vårturné.

Efter höstens stora arenaturné och nya albumet "Eldtuppen” beger sig Lars Winnerbäck ut i den svenska sommarnatten. 2020 blir det sommarkonserter i slottsträdgårdar, på festivaler och arenor. 


Här ser du Lars Winnerbäck sommaren 2020 (Joel Alme är med på orterna i fet stil):

10 juli Helsingborg, Sofiero Slott
11 juli Karlskrona, Hasslöfestivalen
17 juli Kristiansand, Ravnedalen
18 juli Fredrikstad, Festplatsen
19 juli Göteborg, Trädgårdsföreningen
22 juli Rättvik, Dalhalla
23 juli Rättvik, Dalhalla
24 juli Sundsvall, Torgfesten
25 juli Skellefteå, Nordanåområdet
26 juli Furuvik, Furuviksparken
31 juli Östersund, Storsjöyran
1 aug Arvika, Arvika Hamnfest
2 aug Varberg, Fästningen
5 aug Borgholm, Kapelludden
7 aug Eskilstuna, Sundbyholms Slott
8 aug Lidköping, Läckö Slott
14 aug Kristianstad, Tivoliparken
15 aug Huskvarna, Folkets Park

21 aug Oslo, Vulkan Open Air
22 aug Lillehammer, Lillehammer Olympiapark
28 aug Stockholm, Zinkensdamms IP
29 aug Linköping, Stångebro


Kontakt:
Anders Larsson, turnéproducent/manager Lars Winnerbäck
​​larsson@unitedstage.se
+46 (0)70-4404113

Presskontakt:
Ebba Lindqvist PR
brev@ebbalindqvist.se
+46 (0)70-4803300


Fakta Joel Alme:
2008 släppte Joel Alme sitt kritikerrosade debutalbum "A Master of Ceremonies" (Sincerely Yours), följt av "Waiting for the Bells" (2010), "A Tender Trap" (2012) och ”Flyktligan” (2015) (Razzia Records). Han har skrivit "Snart skiner Poseidon" som blev fotbollsklubben IFK Göteborgs nya inmarschlåt efter flera decennier med "Heja Blåvitt”.
Flera av Joel Almes tidigare engelskspråkiga låtar har också hörts i olika sammanhang, som indiefilmen "Happy Christmas" (2015) – med Lena Dunham och Anna Kendrick i huvudrollerna – som premiärvisades på Sundance och nominerades till ett av jurypriserna.
Joel Alme fick mycket uppmärksamhet när han medverkade i SVT:s Jills Veranda och levererade ett av produktionens bästa program, då han bl.a. besökte ett fängelse i Nashville.
Albumet ”Flyktligan” (2015) var hans första skiva på svenska, fick fantastiskt fina recensioner och Grammisnominerades för sina texter och i kategorin rock. Det var en djupt personlig samling låtar om Joels uppväxt och familj, en släktkrönika och en berättelse om flykt undan sorg, undan uppväxten.
Våren 2018 gjorde han en nyinspelning av sin låt ”If you got somebody waiting” som användes i Volvo-reklamen där bland andra Joel Kinnaman medverkade.

Ämnen

Kategorier


United Stage Artist är Skandinaviens ledande turnéproducent och bokningsagentur för artister. Företaget representerar över 180 artister exklusivt mot konsertmarknaden och genomför över 2000 konserter årligen. United Stage Artist har en trettioårig historia med bas i Stockholm. Artisterna är uteslutande skandinaviska och många representeras i hela världen. Turnéverksamheten är United Stage Artists kärna, grund och största affärsområde, totalt verkar bolaget inom fyra närbesläktade affärsområden: Turnéverksamhet, Konsertarrangemang, Artistmanagement och Företagsevents/B2B.

Kontakter

United Stage

United Stage

Presskontakt Press 08-555 700 00

Relaterat innehåll

Skandinaviens ledande turnéproducent och bokningsagentur för musikartister.

United Stage är Skandinaviens ledande turnéproducent och artistagentur för dagens och morgondagens stjärnor. United Stage representerar just nu över 300 artister och jobbar med mer än 5000 konserter per år i Sverige, Norge och Danmark.

United Stage
Box 11029
10061 Stockholm
Sverige