Gå direkt till innehåll
​Mattias Alkberg flyttar turnén till 2021 och lovar ny musik

Pressmeddelande -

​Mattias Alkberg flyttar turnén till 2021 och lovar ny musik

I våras släppte Mattias Alkberg "Bodensia", sin första soloskiva på tre år. Kritikerna gillade vad de hörde. GAFFA gav skivan toppbetyget fem stjärnor, HYMN hyllade med 8/10 och DN sammanfattade sitt betyg med "får det svåra att verka extremt enkelt". Skivan var en succé helt enkelt. Nu flyttas höstens turné till våren 2021 och det kommer mer och nyare musik.

Alkberg själv kommenterade albumet "Bodensia" med att han och producenten Jonas Teglund "ville göra en skiva som skulle vara omöjlig att spela live. Trehänt piano, sång som spänner över fler oktaver än vad åtminstone dessa dödliga klarar". Men en höstturné skulle det bli. 

Sen hände det som hände och nu flyttas turnén till våren 2021.

"Jamen det var ju just snyggt att turnén blev flyttad. Men den blev flyttad, inte inställd. Det är väl så en får tänka så en inte blir galen i isoleringen. Och så kan ni ju läsa "Med rätt att dö" några extra gånger i stället. Hoppas ni gillar den i alla fall.

Under tiden gör jag en ny skiva. Som släpps innan den flyttade turnén. Och turnén handlar om den i stället för "Bodensia", som inte var gjord för att fungera live i alla fall. Och så slipper en i klä om de låtarna i rockskrud och slipper den freakshowen. Och alla blir glada. Win win, rent av. Så tack gud, eller vem/vad det nu är, för världsläget, äntligen går nåt min väg, det är så en får tänka.

Vänligen,

Mattias Alkberg"

För att sammanfatta: Höstturnén flyttas till våren 2021 och det blir ny musik. "Med rätt att dö" är Mattias Alkbergs senaste diktsamling och den släpps 24 augusti 2020.


Här ser du MATTIAS ALKBERG våren 2021:

1 maj GÖTEBORG, Stora teatern

2 maj STOCKHOLM, Slaktkyrkan

6 maj LULEÅ, Kulturens Hus

7 maj UMEÅ, Väven

8 maj BORLÄNGE, Broken Dreams

14 maj MALMÖ, Babel

15 maj HAMMENHÖG, Garageprojektet

Fler datum tillkommer.


Redan köpta biljetter till höstens turné gäller på respektive nytt datum/ort.  

Kontakt:

Pontus Sillrén, Turnéproducent
pontus@unitedstage.se
+46 70 298 00 62

Press:

Ebba Lindqvist
brev@ebbalindqvist.se
+46 70 480 33 00

Ämnen


United Stage Artist är Skandinaviens ledande turnéproducent och bokningsagentur för artister.

Tillsammans med Copenhagen Music och United Stage Norge bildar vi United Stage Group - ett nordiskt livebolag för dagens och morgondagens stjärnor.

Företaget representerar över 180 artister exklusivt mot konsertmarknaden och genomför över 2000 konserter årligen. United Stage Artist har en trettioårig historia med bas i Stockholm. Artisterna är uteslutande skandinaviska och många representeras i hela världen. Turnéverksamheten är United Stage Artists kärna, grund och största affärsområde, totalt verkar bolaget inom fyra närbesläktade affärsområden: Turnéverksamhet, Konsertarrangemang, Artistmanagement och Företagsevents/B2B.

Kontakter

United Stage

United Stage

Presskontakt Press 08-555 700 00

Relaterat innehåll

Skandinaviens ledande turnéproducent och bokningsagentur för musikartister.

United Stage är Skandinaviens ledande turnéproducent och artistagentur för dagens och morgondagens stjärnor. United Stage representerar just nu över 300 artister och jobbar med mer än 5000 konserter per år i Sverige, Norge och Danmark.

United Stage
Box 11029
10061 Stockholm
Sverige