Gå direkt till innehåll
SCENKONSTVERKET TRESPASSING TILL STORSJÖYRAN

Pressmeddelande -

SCENKONSTVERKET TRESPASSING TILL STORSJÖYRAN

“De låter som en hel sekt” – Dagens Nyheter

Storsjöteatern kommer att genomgå en magisk förvandling när scenkonstverket Trespassing intar salongen under Storsjöyran i Östersund. Stig in i en sfär av prismatiska rytmer, råa syntar, jordiga improvisationer, jubelkörer och övernaturliga fenomen. Naturen möter teknologin under en föreställning som inte liknar någonting.

Internationellt välrenommerade kompositören Mikael Karlsson och hyllade folkmusikduon Siri Karlsson har tillsammans skapat Trespassing. En audiovisuell konsert där mörka folktoner möter techno i en föreställning inspirerad av skogsrave. Fotografen Niklas Alexanderson gör visuals till konserten och Hanna Rönnbäck och Majli Af Ekenstam står för scenografi och kostym. På scen finns även ett band och en vokalensemble ledd av Katarina Henryson.

Mikael Karlsson är kompositör, bosatt i Harlem, New York. Han har bland annat komponerat musik till baletterna A Swan Lake och Midsommarnattsdröm, gjort musik till film och TV samt samarbetet med artister som Lykke Li, Anna von Hausswolff, Mariam Wallentin, Andreas Kleerup och Alicia Keys. Han har även sommarpratat i P1.

Siri Karlsson är en prisbelönt duo som experimenterar med folkmusik, friform och psykedelia. Duon består av Maria Arnqvist på altsax, synthar och sång och Cecilia Österholm på tenornyckelharpa, synth och sång. De mottog SKAPs avantgardepris 2018 och är just nu aktuella med sitt femte kritikerrosade album Horror Vacui som släpptes 8/11.

Verket uruppfördes på Orionteatern 2019 med stöd från Konstnärsnämnden, Musikverket och Stockholms stad och kommer att turnera under 2020, Storsjöyran är det första offentliggjorda föreställningen.

TRESPASSING: Av och med Mikael Karlsson & Siri Karlsson

1/8 ÖSTERSUND, Storsjöyran

Mer information:

Pontus Sillrén, agent/producent

070-2980062

pontus@unitedstage.se

Ämnen

Kontakter

United Stage

United Stage

Presskontakt Press 08-555 700 00

Relaterat innehåll

Skandinaviens ledande turnéproducent och bokningsagentur för musikartister.

United Stage är Skandinaviens ledande turnéproducent och artistagentur för dagens och morgondagens stjärnor. United Stage representerar just nu över 300 artister och jobbar med mer än 5000 konserter per år i Sverige, Norge och Danmark.

United Stage
Box 11029
10061 Stockholm
Sverige