Gå direkt till innehåll
Sigrid Bernson debuterar på svenska med sommarsingeln ”Skulle Dö För Dig”

Pressmeddelande -

Sigrid Bernson debuterar på svenska med sommarsingeln ”Skulle Dö För Dig”

Sigrid Bernson är tillbaka med ny musik, denna gång på svenska. Sommarsingeln ”Skulle Dö För Dig” släpps den 7:e juni och till hösten åker Sigrid på en stor turné.

I ett inlägg på Instagram berättar Sigrid om den nya musiken: https://www.instagram.com/p/ByNiZwCI7l0/

"Nu släpper jag ett helt nytt sound på min musik och låten ”Skulle Dö För Dig” är den första singeln ni får höra. Jag har länge velat skriva musik på svenska och nu kände jag att det var dags. Senaste året har jag spenderat otaliga timmar i studion i olika låtskrivaresessions, för att hitta det som är jag. Tillsammans med producentteamet Victoria Voss Bignet och Martin Bustgard i Studio Kungsgatan känner jag verkligen att vi har hittat en ny sida av mig och det jag brinner för. Under året har de blivit mina nära vänner. Vi har jobbar långa dagar och många sena nätter. Skrivit låt efter låt och det viktigaste -ALLT är skrivet och producerat med så mycket känsla och hjärta", berättar Sigrid.

Texterna är nakna och ärliga och prodden en blandning av elektroniskt sound och inspelade live-instrument. Skulle Dö För Dig handlar om kärlek. En stark kärlek som ännu inte är uttalad. Hoppet om att den andra personen känner likadant och stunden då man tar mod till sig och vågar tala om hur man känner. Den är rak med okonstlade melodier men samtidigt är den vågad i sitt uttryck.

"Min favoritdel i låten är absolut refrängen. Den går från pepp rakt in i en torr slap bass som ger låten en snygg oförutsedd vändning. Ärligheten och nakenheten i texten speglas även i musiken. De låtar jag kommer släppa nu betyder mycket för mig textmässigt för att det känns som att jag har skrivit dem från hjärtat. Att skriva på svenska har varit både en utmaning och en frihet då varje ord betyder något exakt. Men det finns så mycket jag vill berätta med min musik och det känns som att det svenska språket gör mina låtar rättvisa. Nu är det dags att släppa första låten. Det känns nästan overkligt då vi jobbat så länge men jag är glad att jag äntligen får dela med mig av det vi skrivit. Jag släpper inte bara ny musik, jag visar även upp en helt ny sida av mig", säger Sigrid.

I sommar gör Sigrid Bernson ett fåtal spelningar och till hösten kommer hon ge sig ut på en större turné som släpps inom kort.

Pressbilder: https://umusic.box.com/s/idaihu3zxs3a1m548yil48g4p6r01w9l

Mer information:

Dennis Karlsson, turnéproducent
dennis@unitedstage.se
+46 70 440 41 12

Emelie Rosenblad, intervjuförfrågningar
emilie.rosenblad@umusic.com

Ämnen

Kontakter

United Stage

United Stage

Presskontakt Press 08-555 700 00

Skandinaviens ledande turnéproducent och bokningsagentur för musikartister.

United Stage är Skandinaviens ledande turnéproducent och artistagentur för dagens och morgondagens stjärnor. United Stage representerar just nu över 300 artister och jobbar med mer än 5000 konserter per år i Sverige, Norge och Danmark.

United Stage
Box 11029
10061 Stockholm
Sverige