Pressmeddelande -

Crying Day Care Choir släpper jullåt till förmån för Musikhjälpen

“Vi är inte rika på pengar, men vi har en rikedom i den musiken vi kan skapa tillsammans.” Så gick tankarna hos Crying Day Care Choir när de 2013 bestämde sig för att bidra till Musikhjälpen med helt egenskrivna jullåtar.

För tredje gången är det nu dags igen. Idag släpper de en helt nyskriven jullåt som de hoppas ska hjälpa dem i jakten på den sprängfyllda insamlingsbössan. Låten heter ”Cosas Caras” som på spanska (julens språk!) betyder ”dyra saker”. Den handlar om julens sanna innebörd, vilket inte är dyra saker, utan kramar när en behöver det.

Malmötrion Crying Day Care Choir består av Sara och Jack som är gifta, och Jacks bror Bill. När bandet först bestämde sig för att de ville bidra till Musikhjälpen så var temat att alla tjejer skulle ha rätt att överleva sin graviditet. Det var något som berörde lite extra, då Jack och Sara precis satt sitt första barn till världen. Eftersom deras styrka är att skriva musik, och de dessutom älskar både julen och julmusik, så kändes tillvägagångssättet givet!

Alla skrev varsin jullåt som de spelade in hemma i vardagsrummet, på den inglasade balkongen, i köket eller helt enkelt vart än de fick plats. Jullåtsskrivandet varvades med att amma spädbarn och lagom till Musikhjälpen drog igång så var de redo att starta sin insamling.

De hade nu fått ihop en EP med fyra egna jullåtar som de sålde den via Bandcamp. Alla intäkter gick givetvis direkt till Musikhjälpen. Med sig hade de dessutom en anonym välgörare som för de 100 första sålda skivorna sköt till 100 kr extra/skiva.

Det året sålde de 104 skivor och skänkte totalt 15 000 kr till Musikhjälpen. Två år senare var det dags igen. Med lite mer framförhållning spelade de in ännu en ny jul-EP. Den här gången i en studio. De lyckades göra om succén från två år tidigare, och kunde än en gång bidra med 15 000 kr till Musikhjälpen.

Ytterligare två år har nu passerat och det är dags för Crying Day Care Choir att upprepa sin favorittradition. I år har de lagt allt sitt krut på en låt. Bandet kommer i samband med lanseringen sätta upp två julkonserter - en på Grand i Malmö den 9 december och en i Stockholm den tredje helgen i december - där alla intäkter går till Musikhjälpen. 

”Cosas Caras” vill trion förmedla vad julen egentligen bör handla om, nämligen kärlek och kramar istället för att köpa dyra presenter.

Lyssna på "Cosas Caras" här.

Ämnen

  • Konst, kultur, underhållning

Regioner

  • Stockholm

  

  

Warner Music International, a leading company in national and international repertoire operates through numerous international affiliates and licensees in more than 50 countries. With its broad roster of new stars and legendary artists, Warner Music Group is home to a collection of the best-known record labels in the music industry including Asylum, Atlantic, Bad Boy, Cordless, East West, Elektra, Lava, Maverick, Nonesuch, Parlophone, Reprise, Rhino, Roadrunner, Rykodisc, Sire, Warner Bros. and Word. Warner Music Group also includes Warner/Chappell Music, one of the world's leading music publishers.

Kontakter

Ellen Fjæstad

Presskontakt Product & Promotion Manager Giant/Domestic 0707754571

Darren Edwards

Presskontakt International Promotion Manager International Promotion, Nuclear Blast and Roadrunner Records 08-7522604