Pressmeddelande -

​Elisa Lindström släpper julskiva i folkviseton!

Idag kommer ett nytt album med Elisa Lindström – en julskiva i folkviseton som har fått titeln ”Nu glittrar trädens kronor”!

”Julen är en tid på året som jag förknippar med gemenskap, värme, stillhet och eftertanke. Men framförallt betyder den musik och glädje – och det har den gjort ända sedan jag var liten. Det sjöngs och spelades hemma, i kyrkan och i skolan för fullt under min uppväxt och kring jul så var det som om alla i min omgivning slöts upp kring samma sånger. Ålder, musikalisk bakgrund eller smak spelade ingen roll. Idag innebär julen fortfarande möten genom musiken. Tack vare många konserter kring jul har jag fått möta människor över hela Sverige som också förenas i samma sånger. Det tycker jag är vackert och det har jag inspirerats av,” säger Elisa.

Albumet är ett samarbete mellan Elisa, Mats Wester och Py Bäckman och innehåller både nyskrivet material och våra älskade julvisor.

”Jag träffade folkmusikern och riksspelmannen Mats Wester och från första dagen vi började arbeta med julsångerna var jag säker på att det var rätt samarbete. Att få sätta sig ner i lugn och ro i Mats studio och skapa melodier från grunden med hjälp av ett ostämt piano eller hans vackra spelande på sin nyckelharpa kan jag närmast beskriva som magiskt. När Mats sedan kom med idén om att fråga Py Bäckman om hon ville skriva text, och hon tackade ja, föll alla bitar på plats. Med glädje och mycket energi tog sin Py an detta projekt och det har varit inspirerande att skapa med henne. En mästarinna i ordets konst som jobbar oerhört effektivt och noggrant. Det är en stor ära för mig, som vuxit upp med Pys sånger, att få sjunga hennes vackra ord,” berättar Elisa om arbetet med ”Nu glittrar trädens kronor”.

Mats Wester har producerat albumet, och Elisa och Mats har skrivit flera melodier medan Py Bäckman har stått för texterna och även omarbetning av texter på flera av de äldre låtarna.

Lyssna på ”Nu glittrar trädens kronor” här.

Följ Elisa på sociala medier:
Facebook
Instagram

Presskontakt:
Johanna Boström Stone
Email:johanna@stone.se
Tel: 070-6408504

Ämnen

  • Konst, kultur, underhållning

Regioner

  • Stockholm

Warner Music International, a leading company in national and international repertoire operates through numerous international affiliates and licensees in more than 50 countries. With its broad roster of new stars and legendary artists, Warner Music Group is home to a collection of the best-known record labels in the music industry including Asylum, Atlantic, Bad Boy, Cordless, East West, Elektra, Lava, Maverick, Nonesuch, Parlophone, Reprise, Rhino, Roadrunner, Rykodisc, Sire, Warner Bros. and Word. Warner Music Group also includes Warner/Chappell Music, one of the world's leading music publishers.

Kontakter

Ellen Fjæstad

Presskontakt Product & Promotion Manager Giant/Domestic 0707754571

Darren Edwards

Presskontakt International Promotion Manager International Promotion, Nuclear Blast and Roadrunner Records 08-7522604