Pressmeddelande -

Klara & Jag inspireras av ABBAs vemod på debuten "Fake It 'Til You Make It"

Åtta år efter att de först började skriva låtar ihop släpper duon Klara & Jag sin första singel Fake It ’Til You Make It på Warner Music. Då var de 16 år och hjärtekrossade, nu är de 24 och orubbliga i sin tro på musiken de gör tillsammans. Fake It ’Til You Make It växte fram när duon bestämde sig för att satsa helhjärtat på musiken. 

”Den handlar om en period efter gymnasiet, då vi båda två gick från att ha sett oss själva till väldigt sociala personer, till att utveckla någon slags social fobi. Det kändes som en struggle att plötsligt vara tvungen att gå ut i livet och ta tag i sina problem ”, berättar Johanna och fortsätter. ”Och så handlar den om när vi bestämde oss för att verkligen köra på musiken, trots att vi inte hade några kontakter. Det var bara att fake it ’til you make it, både socialt och med bandet.”

Lyssna på singeln Fake It ’Til You Make It här.

Det är inte den första singeln duon släpper – 2016 spelade de in låten Samma gamla nätter. Låten skickades in till P4 Nästa, en musiktävling för såväl nya som etablerade artister och låtskrivare, vilket resulterade i en andraplacering. Samma gamla nätter klättrade även rakt upp till förstaplatsen på Spotifys virala lista – trots att de väntade ett helt år med att släppa den.

Klara & Jag består av Klara Tuva Wörmann och Johanna Frostling. Första gången de träffades var de 16 år, båda skrev låtar på egen hand och älskade klassisk svensk pop. 
”Första kvällen vi träffades hamnade vi på Södra Station, där vi lät tåg efter tåg gå förbi eftersom vi inte kunde sluta prata om musik. Vi hade väldigt lika inställning och älskade samma artister” säger Klara Tuva.
Johanna fortsätter. ”Och båda var hjärtekrossade. Första gången vi umgicks bara vi två skrev vi en låt, och den försöker vi fortfarande göra något av ibland. Den är verkligen inte bra, men för oss är det något superromantiskt över den så vi har svårt att släppa den.”

För tre år sedan bestämde de sig för att verkligen satsa på musiken tillsammans. De gav varandra uppdrag likt hemläxor där de skulle skriva låtar med en viss karaokebakgrund eller använda specifika ord. Under just ett sånt uppdrag föddes Fake It ’Til You Make It. ”Från början var den inte ABBA-inspirerad utan det var någonting som föddes när vi började jobba med den i studion och lägga in ”AHA”, säger Klara Tuva.
”Vi vill ha samma ledsendans-känsla som många av ABBAs låtar har. Liksom dansmusik men med ett melankoliskt drag” fortsätter Johanna.

Efter att ha skrivit musik tillsammans av och till i åtta år har det blivit väldigt tydligt för Klara Tuva och Johanna hur de ser sig själva som duo och låtskrivare. ”Vi gör aldrig avkall på det som är vår grej och eftersom vi är två kan vi alltid påminna varandra om vad det är. Vi litar på varandra helt och hållet och vet hur vi skriver” förklarar Klara Tuva.
”Vi har redan pratat igenom allt! Ibland tänker jag att det gått fort, men vi har kämpat för det här i snart tio år ” avslutar Johanna.


Ämnen

  • Konst, kultur, underhållning

Regioner

  • Stockholm

Warner Music International, a leading company in national and international repertoire operates through numerous international affiliates and licensees in more than 50 countries. With its broad roster of new stars and legendary artists, Warner Music Group is home to a collection of the best-known record labels in the music industry including Asylum, Atlantic, Bad Boy, Cordless, East West, Elektra, Lava, Maverick, Nonesuch, Parlophone, Reprise, Rhino, Roadrunner, Rykodisc, Sire, Warner Bros. and Word. Warner Music Group also includes Warner/Chappell Music, one of the world's leading music publishers.

Kontakter

Ellen Fjæstad

Presskontakt Product & Promotion Manager Giant/Domestic 0707754571

Darren Edwards

Presskontakt International Promotion Manager International Promotion, Nuclear Blast and Roadrunner Records 08-7522604

Relaterat innehåll