Pressmeddelande -

Klara & Jag släpper nostalgisk cover av "You And Me Song"

1994 – samma år som The Wannadies sin största hitlåt, ”You and Me Song”, föddes Klara Tuva Wörmann och Johanna Frostling som senare kom att bilda duon Klara & Jag. Låten slog igenom stort internationellt och var med på soundtracket till 90-talets mest ikoniska kärleksfilm Romeo och Julia. ”You and Me Song” blev för Klara och Johanna - precis som för många andra som växte upp under 90-talet - låten som speglade deras barndom.

” Originalet är ju verkligen ett soundtrack till vår barndom, den släpptes samma år som vi föddes, så det kändes väldigt kul att försöka oss på att skriva om den. Texten skrev vi när vi hade haft ett bråk och återförenats, så den utgick från vår relation till varandra. Men scenerna i texten är också tagna från våra kärleksrelationer. Det känns fint att den får handla både om kärlek och vänskap på samma gång, för de riktigt nära relationerna fungerar ju på samma sätt. Man bråkar, är arg, återförenas, skrattar och bråkar igen men vet att oavsett så har man varandra!” säger Johanna.

Klara fyller i: ”Det var lite kul för vi snackade med Per från The Wannadies och sa att vi var pepp på att äntligen släppa en låt med lite mörker, vi har ju bara släppt disco-hits hittills, och det var kul för han sa att det var deras gladare låt så vår tappning skiljer ju sig på så sätt rätt mycket från originalet.”

Lyssna på Klara & Jags låt ”Du & Jag” här.

(Text fortsätter efter video). 

Klara & Jag, som består av Klara Tuva Wörmann och Johanna Frostling, började skriva musik tillsammans när de var 16 år. För två år sedan spelade de in låten "Samma Gamla Nätter" som handlar om den där personen man verkligen inte vill träffa på en utekväll. De skickade in låten till P4 Nästa, en musiktävling för såväl nya som etablerade artister och låtskrivare, och glömde sedan bort det. Vilket ledde till att de blev minst sagt förvånade när mailet kom om att deras låt blivit nominerad och dem fick uppträda på Kungsträdgården. Spelningen resulterade i en andraplacering på listan men det dröjde ändå ett år tills de släppte Samma gamla nätter på Spotify – som trots det klättrade den rakt upp till förstaplatsen på Spotifys virala lista. Sedan dess har de släppt ABBA-influerade "Fake It ´Til You Make It" och senast förra veckan släppte de singeln med den talande titeln ”Sluta Krångla (Jag vill hångla).

Ämnen

  • Konst, kultur, underhållning

Regioner

  • Stockholm

Warner Music International, a leading company in national and international repertoire operates through numerous international affiliates and licensees in more than 50 countries. With its broad roster of new stars and legendary artists, Warner Music Group is home to a collection of the best-known record labels in the music industry including Asylum, Atlantic, Bad Boy, Cordless, East West, Elektra, Lava, Maverick, Nonesuch, Parlophone, Reprise, Rhino, Roadrunner, Rykodisc, Sire, Warner Bros. and Word. Warner Music Group also includes Warner/Chappell Music, one of the world's leading music publishers.

Kontakter

Ellen Fjæstad

Presskontakt Product & Promotion Manager Giant/Domestic 0707754571

Darren Edwards

Presskontakt International Promotion Manager International Promotion, Nuclear Blast and Roadrunner Records 08-7522604

Relaterat innehåll