Pressmeddelande -

Klara & Jag släpper nya singeln ”Poetic” om dåliga raggningserfarenheter

Idag är det dags för popduon Klara & Jag att släppa sin nya singel ”Poetic”. Låten är skriven tillsammans med Kristofer Östergren (Melody Club) och producentduon Volantic.

”Låten går ut till alla de personer som tror att de är Jesus för att de gått en yogakurs i Indien, läst 30 hp litteraturvetenskap eller infört en mobilfridag i veckan, och ser det som en ovärderlig valuta när de raggar. Vi kallar fenomenet för Jesus-psykos och det är inte sexigt.” säger Klara & Johanna om låten.

I november släpper även duon sin debut-EP som, förutom tidigare släppta singlar, kommer att innehålla nya singeln ”Poetic” samt två nya spår. I samband med releasen spelar de på Pophouse i Stockholm den 30 november.

Klara & Jag träffades för första gången för åtta år sedan på Södra Station. Då var de 16 år och hjärtekrossade, nu är de 24 år och orubbliga i sin tro på musiken de gör tillsammans. Tidigare i år släppte duon sin första singel via Warner Music Sweden, den Abba-inspirerade ”Fake It ’Til You Make It”. Låten växte fram när de bestämde sig för att satsa helhjärtat på musiken; ”Det var bara att fake it ’til you make it, på alla sätt.” – Johanna.

För två år sedan spelade de in låten "Samma Gamla Nätter" som handlar om den där personen man verkligen inte vill träffa på en utekväll. De skickade in låten till P4 Nästa, en musiktävling för såväl nya som etablerade artister och låtskrivare, och glömde sedan bort det. Vilket ledde till att de blev minst sagt förvånade när mailet kom om att deras låt blivit nominerad och dem fick uppträda på Kungsträdgården. Spelningen resulterade i en andraplacering på listan men det dröjde ändå ett år tills de släppte Samma gamla nätter på Spotify – som trots det klättrade den rakt upp till förstaplatsen på Spotifys virala lista.

Ämnen

  • Konst, kultur, underhållning

Regioner

  • Stockholm

Warner Music International, a leading company in national and international repertoire operates through numerous international affiliates and licensees in more than 50 countries. With its broad roster of new stars and legendary artists, Warner Music Group is home to a collection of the best-known record labels in the music industry including Asylum, Atlantic, Bad Boy, Cordless, East West, Elektra, Lava, Maverick, Nonesuch, Parlophone, Reprise, Rhino, Roadrunner, Rykodisc, Sire, Warner Bros. and Word. Warner Music Group also includes Warner/Chappell Music, one of the world's leading music publishers.

Kontakter

Ellen Fjæstad

Presskontakt Product & Promotion Manager Giant/Domestic 0707754571

Darren Edwards

Presskontakt International Promotion Manager International Promotion, Nuclear Blast and Roadrunner Records 08-7522604