Pressmeddelande -

Klara & Jag släpper singeln "Sluta Krångla (Jag vill hångla)" idag

Stockholmsbaserade duon Klara & Jag består av Klara Tuva Wörmann och Johanna Frostling som skriver nostalgipop på svenska. Idag släpper de låten ”Sluta krångla (Jag vill hångla)”. Duon förklarar: ”Det är en anti-vardag låt om att skylla sin egen rastlöshet på att omgivningen är tråkig fastän det är man själv som är en drömmare och vill att allt ska vara kul och glitter och glamour hela tiden.” – Klara.

”Det handlar om att tro att man saknar något i ett förhållande fast man kanske egentligen saknar något hos sig själv”. – Johanna

Lyssna på "Sluta Krångla (Jag vill hångla)" här.

Det har tagit lång tid att få klar ”Sluta krångla (Jag vill hångla)”. Första frasen ”övergivna hyreshus, tänk om det vore som förut” skrevs för flera år sedan efter att ha spelat in en video i ett övergivet hyreshus. Under tiden Klara bodde i Berlin så hälsade Johanna på henne och varje gång så försökte dem att fortsätta där de slutade, men fick inte till det. Någonstans där på vägen, mellan Berlin och Stockholm, hade de kunnat lämna låten men den hängde kvar. Det skulle dröja tre år från den första raden tills de färdigställde ”Sluta krångla (Jag vill hångla)” i en studio sent i vintras.

Klara & Jag träffades för första gången för åtta år sedan på Södra Station. Då var de 16 år och hjärtekrossade, nu är de 24 år och orubbliga i sin tro på musiken de gör tillsammans. Tidigare i år släppte duon sin första singel via Warner Music Sweden, den Abba-inspirerade ”Fake It ’Til You Make It”. Låten växte fram när de bestämde sig för att satsa helhjärtat på musiken; ”Det var bara att fake it ’til you make it, både socialt och med bandet.” – Johanna.

För två år sedan spelade de in låten "Samma Gamla Nätter" som handlar om den där personen man verkligen inte vill träffa på en utekväll. De skickade in låten till P4 Nästa, en musiktävling för såväl nya som etablerade artister och låtskrivare, och glömde sedan bort det. Vilket ledde till att de blev minst sagt förvånade när mailet kom om att deras låt blivit nominerad och dem fick uppträda på Kungsträdgården. Spelningen resulterade i en andraplacering på listan men det dröjde ändå ett år tills de släppte Samma gamla nätter på Spotify – som trots det klättrade den rakt upp till förstaplatsen på Spotifys virala lista.

Ämnen

  • Konst, kultur, underhållning

Regioner

  • Stockholm

Warner Music International, a leading company in national and international repertoire operates through numerous international affiliates and licensees in more than 50 countries. With its broad roster of new stars and legendary artists, Warner Music Group is home to a collection of the best-known record labels in the music industry including Asylum, Atlantic, Bad Boy, Cordless, East West, Elektra, Lava, Maverick, Nonesuch, Parlophone, Reprise, Rhino, Roadrunner, Rykodisc, Sire, Warner Bros. and Word. Warner Music Group also includes Warner/Chappell Music, one of the world's leading music publishers.

Kontakter

Ellen Fjæstad

Presskontakt Product & Promotion Manager Giant/Domestic 0707754571

Darren Edwards

Presskontakt International Promotion Manager International Promotion, Nuclear Blast and Roadrunner Records 08-7522604

Relaterat innehåll