Pressmeddelande -

Little Jinder och Lorentz levererar årets låt - Heartbreaker.

Det finns många rockstjärnor. Men inte alla rockstjärnor kan backa upp det med musikalisk genialitet. Little Jinder kan. De senaste åren har hon, bortom rubriker, TV-program och sociala medier, stått för några av Sveriges mest unika och formidablaste poppärlor. När hon nu släpper singeln ”Heartbreaker” från hennes kommande, tredje album är Little Jinder inte längre en musikalisk talang på väg uppåt. Hon är etablerad på toppen. Det hörs på låten och syns runtomkring. Dyra pressbilder och en påkostad video av regissören Daniel Skoglund (Acne), fotad av Crille Forsberg, som också jobbat med David Bowie, Drake och Adele. Josefine ”Little” Jinder tar det hela med ro. Hon har gått in i skapandet som vanligt. 

- Tänker mest att det tagit lång tid att få respekten och förståelsen för vad jag gör. Nu fattar de att det är bra och mitt värde. Eller kanske detta bara är skivbolagets 30-årspresent till mig, säger Jinder och skrattar.

Lyssna på Heartbreaker här. 

”Heartbreaker”, som från början hette ”Homewrecker”, handlar om att vara den ”andra” kvinnan. Att söka sig till omöjliga situationer, för att som Jinder förklarar inte behöva bli ihop med den personen. Efter att förra sommaren ha spelat upp tre olika låtar för hennes vän tillika sångaren Lorentz så nappade Lorentz direkt på denna. För Jinder också självklart utifrån att hon och Lorentz ”haft en sån jiddrig relation de senaste åtta åren”. De drack bärs, hade väldigt kul i studion. Skrev låten en kväll, spelade in den nästa. Båda kände direkt att ”Heartbreaker” var speciell, i brist på andra ord, en hitsingel. 

-”Heartbreaker” känns stor. Hela skivan är mycket större, säger Jinder och försöker förklara:

-Det finns en annan tyngd produktionsmässigt. Innan var det impulsivt och direkt, nu är det mer eftertänksamt och genomarbetat. Jag hatar att vänta men nu har jag gett det tid. Alla låtar har funnits i olika versioner, fått landa rätt, vilket ger en annan kvalitet på musiken. Det är inte alltid bättre för det, men det är ett annat uttryck, och det speglas även i att jag har fått resurserna. Är det stråkar så är det en 25-manna orkester. Nästan allt på ”Heartbreaker” är analogt, som man gjorde en skiva förr. Det är inte många, speciellt inte inom elektroniskt, som gör det längre. Det är en anti-tes till hur kommersiell popmusik skapas idag - och jag tycker det hörs.

Jinder är inte orolig för hur ”Heartbreaker” kommer tas emot, även om hon inser att utgångsläget är annorlunda.

-Förväntningarna är högre och fallhöjden större. Vore deppigt om det inte hände något, men jag är ändå väldigt nöjd för tycker det är en grym låt. Det är skönt att ha gjort musik som jag själv skulle lyssna på.

Eller som Lorentz säger:

-Det är slutlallat nu. Årets låt. 

Text av: Marimba Roney

Ämnen

  • Konst, kultur, underhållning

Regioner

  • Stockholm

Warner Music International, a leading company in national and international repertoire operates through numerous international affiliates and licensees in more than 50 countries. With its broad roster of new stars and legendary artists, Warner Music Group is home to a collection of the best-known record labels in the music industry including Asylum, Atlantic, Bad Boy, Cordless, East West, Elektra, Lava, Maverick, Nonesuch, Parlophone, Reprise, Rhino, Roadrunner, Rykodisc, Sire, Warner Bros. and Word. Warner Music Group also includes Warner/Chappell Music, one of the world's leading music publishers.

Kontakter

Ellen Fjæstad

Presskontakt Product & Promotion Manager Giant/Domestic 0707754571

Darren Edwards

Presskontakt International Promotion Manager International Promotion, Nuclear Blast and Roadrunner Records 08-7522604

Relaterat innehåll