Pressmeddelande -

Oscar Zia startar podcast – ”Zia - om en låt med en vän”

Oscar Zia är bara 22 år gammal men har sen länge en etablerad karriär som artist och sångare. Efter att förra året ha bytt språk till svensk i och med EPn ”Din” har musiken kommit att bli allt mer personlig. Nu tar Oscar musiken ännu närmre sin publik, i podcasten ”Zia - om en låt med en vän” får lyssnarna höra Oscar och en kreativ vän prata om de låtar Oscar släppt under hösten. Gäst i premiäravsnittet är Kakan Hermansson.

Under hösten har Oscar hittills släppt två singlar och inför det album som planeras att släppas tidigt nästa år kommer det komma ytterligare musik. Tanken med den nya podcasten är att låta de som lyssnar på musiken få en djupare bild av Oscar och processen bakom låtarna, vad som inspirerat dessa och hur de ger en bild av Oscars liv i stort. Varje avsnitt gästas av en av Oscars kreativa vänner som själv ger sin bild av låten.

”Sen jag började göra musik på svenska så är det som att jag öppnat en ny dörr i mitt huvud. Det blir så mycket personligare och en helt annan typ av musik än tidigare. Samtidig så gillar jag att prata och analysera, därför känns podden som en perfekt mix. Här får jag möjlighet att bjuda in mina fans in i Oscar Zias huvud och förklara hur låtarna uppstår.” – säger Oscar

I det första avsnittet gästas Oscar av Kakan Hermansson och man pratar om den första singeln från tidigare i höstas ”Finns det nån”. I avsnittet avhandlas allt från trasiga relationer till om Odengatan verkligen luktar piss. I avsnitt två är det ”Ingen kan göra dig hel” som diskuteras ihop med Linnea Henriksson.

”Jag har så många fina vänner som rör sig i samma värld som jag själv verkar. Att få höra deras perspektiv på min musik har varit otroligt kul och något jag tror lyssnarna kommer gilla, oavsett om de sen tidigare är fans av min musik eller inte.” – säger Oscar

Första avsnittet av ”Zia - om en låt med en vän” finns från idag tillgängligt på Spotify och alla andra podcastplattformar. Avsnitt kommer släppas löpande under hösten i samband med att Oscar är aktuell med ny musik. 

Ämnen

  • Konst, kultur, underhållning

Regioner

  • Stockholm

Warner Music International, a leading company in national and international repertoire operates through numerous international affiliates and licensees in more than 50 countries. With its broad roster of new stars and legendary artists, Warner Music Group is home to a collection of the best-known record labels in the music industry including Asylum, Atlantic, Bad Boy, Cordless, East West, Elektra, Lava, Maverick, Nonesuch, Parlophone, Reprise, Rhino, Roadrunner, Rykodisc, Sire, Warner Bros. and Word. Warner Music Group also includes Warner/Chappell Music, one of the world's leading music publishers.

Kontakter

Ellen Fjæstad

Presskontakt Product & Promotion Manager Giant/Domestic 0707754571

Darren Edwards

Presskontakt International Promotion Manager International Promotion, Nuclear Blast and Roadrunner Records 08-7522604