Pressmeddelande -

Pop-löftet Simon Damoah släpper idag singeln ”Bagage”

Göteborgssonen Simon Damoah släpper idag singeln ”Bagage”, en låt om oro inför framtiden och om tvivel på sig själv. Såhär beskriver Simon låten med egna ord:

"Den handlar om hur olika erfarenheter och tankar håller en tillbaka och mynnar ut i en ”vad-ska-jag-göra-med-mitt-liv-vibe”. Nåt som jag tror man kan känna igen sig i. Låten har varit med en stund och den har bytt kostym flera gånger, velade länge med text och musik innan det kändes som jag hittade rätt. De få som hört låten innan release säger att de känner samma sak ibland, vilket är skönt på ett sätt, att man inte är helt ensam om att känna sådär, att alla har lite bagage." – Simon Damoah

Du kan lyssna på "Bagage" här

Simon, som är född och uppvuxen i Göteborg, har sysslat med musik så länge han kan minnas. Han skriver och producerar mycket av sin musik själv och drar inspiration från soul, pop, och r&b. Han började spela gitarr som tolvåring på en prydnadsgitarr han fått ärva av sin morfar. När hans morfar gick bort bestämde sig Simon för att lära sig spela på gitarren för att hedra sin morfars minne. I tysthet övade han i sitt pojkrum men det var först flera år senare som han vågade spela inför publik. Det är bl.a. det tvivlet på sig själv som ”Bagage” handlar om, och som fick Simon att istället för att följa sin passion välja den ”rätta vägen” som förväntades av honom. Han utbildade sig på Chalmers och jobbade som ingenjör men längtan till musiken fanns hela tiden där. Nu har han valt att satsa helhjärtat på musiken och släpper idag sin singel ”Bagage”.

Musikvideon till "Bagage" släpps också idag. 

Ämnen

  • Konst, kultur, underhållning

Regioner

  • Stockholm

Warner Music International, a leading company in national and international repertoire operates through numerous international affiliates and licensees in more than 50 countries. With its broad roster of new stars and legendary artists, Warner Music Group is home to a collection of the best-known record labels in the music industry including Asylum, Atlantic, Bad Boy, Cordless, East West, Elektra, Lava, Maverick, Nonesuch, Parlophone, Reprise, Rhino, Roadrunner, Rykodisc, Sire, Warner Bros. and Word. Warner Music Group also includes Warner/Chappell Music, one of the world's leading music publishers.

Kontakter

Ellen Fjæstad

Presskontakt Product & Promotion Manager Giant/Domestic 0707754571

Darren Edwards

Presskontakt International Promotion Manager International Promotion, Nuclear Blast and Roadrunner Records 08-7522604