Pressmeddelande -

Ricky Rich hyllar en stark kvinna i nya singeln "Bless Me" - Ute 3 juli

Den 3 juli släpper den Västeråsbaserade artisten Ricky Rich sin andra singel för i år, “Bless Me” som hyllar en stark kvinna som han vill ha vid sin sida. Det är en kärlekslåt som för tankarna till ikoniska par som Bonnie & Clyde, en så kallad ride or die-relation. Ricky Rich använder sitt starkaste vapen sin naturliga känsla för melodier och kombinerar både sång och rap. Det somriga spåret är skrivet av Ricky Rich själv och producerad av Kawar KJ Yousef. Detta är Rickys första släpp som signad artist på Asylum Records och 2020 utlovar mycket ny musik där “Bless Me” blir ett första smakprov. Musikvideon skapad av Leo Aaland premiäras samma dag vid 12.00.

“På ‘Bless Me’ har jag jobbat med producenten Kawar KJ Yousef. Det är den första låten som jag gör tillsammans med någon jag inte känner. Jag kommer alltid ha mycket kärlek för ARAM Mafia och Kids of Revolution, som jag jobbat mycket med tidigare. Men på den här singeln breddar jag mitt sound och testar något helt nytt” - Ricky Rich

”Bless Me” släpps via Asylum Records/Warner Music Sweden.

Lyssna på "Bless Me" här.


Om Ricky Rich

21-åriga Ricky Rich från Råby, Västerås debuterade 2017 med EP:n ”Mitt liv” tillsammans med Miklo & Tusenfalk. Samma år släppte han singeln “Mamacita” som fick stor uppmärksamhet från både lyssnare och media. Det riktiga genombrottet kom kort därefter och tillsammans med den talangfulla producentduon ARAM Mafia (Marcus Turan och Peter Mrad), har Ricky skapat svensk musikhistoria. Tillsammans har dem levererat ett flertal hitlåtar, däribland “Min Diamant”, “Abonnenten” och “Habibi”. Den sistnämnda har blivit ett tydligt kvitto på fansens kärlek; Låten har idag passerat över 30 miljoner streams och views sedan releasen. År 2019 kom det hyllade debutalbumet ”Shhh” som idag har sålt dubbel platina.

Men att bli artist har inte alltid varit ett självklart val för Ricky Rich, som från början hade drömmar om att bli fotbollsproffs och enligt egen utsago hade all potential i världen att nå sitt mål. Drömmarna krossades olyckligt på grund av en medfödd sjukdom och Ricky fick lägga fotbollsskorna på hyllan. Trots att Ricky vuxit upp med en musikalisk pappa som ständig sjöng på både turkiska och syrianska började musikskapandet först som en kul grej under en period av tristess.

”Jag skämtade med kompisarna att jag skulle bli rappare och började rappa inför dem. Responsen var oväntad och dem tyckte att jag var bra. Det ena ledde till det andra och jag fann mig själv i en studio. ” 

Det dröjde inte länge förrän karriären tog fart och idag har musiken blivit en av de viktigaste delarna av hans liv. Under de senaste åren har Ricky Rich trollbundit lyssnarna med sin unika stämma och melodiska rap. Han har alltid varit känd för att vara en artist som inte bara går sin egen väg, utan även skapar nya vägar. Med sin kombination av svenska texter och orientaliska melodier har han lagt grunden för ett nytt sound på landets musikscen.

Ämnen

  • Konst, kultur, underhållning

Regioner

  • Stockholm

Warner Music International, a leading company in national and international repertoire operates through numerous international affiliates and licensees in more than 50 countries. With its broad roster of new stars and legendary artists, Warner Music Group is home to a collection of the best-known record labels in the music industry including Asylum, Atlantic, Bad Boy, Cordless, East West, Elektra, Lava, Maverick, Nonesuch, Parlophone, Reprise, Rhino, Roadrunner, Rykodisc, Sire, Warner Bros. and Word. Warner Music Group also includes Warner/Chappell Music, one of the world's leading music publishers.

Kontakter

Jacqueline N Sahlin

Project & Promotion Manager Asylum Records/Warner Music Sweden