Skip to main content

​Första avsnittet av Amuse nya minidokumentär - Adel: Artist Stories

Press Release   •   Jan 15, 2018 02:48 -12

Adel.

Titta på avsnittet här.

“Jag har gått igenom mycket, men det är nog först nu som jag inser att det är mina motgångar som har lett till mina framgångar. Musiken har öppnat nya dörrar för mig och det här är bara början”, säger Adel.

Efter förra årets succédebut så är det nu dags att berätta historien om Adel.

Idag släpper Amuse det första avsnittet av den nya mini-dokumentärserien Artist Stories, som lanseras för att lyfta fram historierna bakom artisterna. I det första avsnitt får vi följa Adel en dag i Husby. Han berättar om sitt förflutna och om sin resa till musiken.

Adel är 24-åringen från Akalla som började skriva texter och spela in låtar för att fördriva tiden när han avtjänade ett fängelsestraff. Adel fann där en ny passion och något nytt att lägga sin energi på - något där han kunde bearbeta sin brokiga bakgrund på ett kreativt sätt. Tillsammans med producenten Prodotto Di Superti (Simon Superti) så skapades plötsligt magi och ett eget unikt sound, som de själva kallar “gangster-pop”, föddes.

Debutsingeln “Skina” spelades in på endast två timmar under en nattsession i studion. Demon läckte, blev snabbt populär och fick över en halv miljon visningar på Youtube innan den plockades ned. Den färdiga debutsingeln släpptes på Spotify i mitten av april via Amuses distributionstjänst.

“Skina” tog snabbt fart och fick flera hundra tusen streams på Spotify. Adel blev kort därefter signad till labeln Amuse och sedan dess har framgångarna fortsatt. “Skina” sålde guld och följdes upp med “Spring” och hans två musikvideos har redan har nått över 5 miljoner visningar på Youtube. Adel är nu aktuell med sin nya singel “Choklad” och jobbar på en debut-EP som kommer att släppas till våren.

Adel: Artist Stories

Adel på Youtube

Adel på Spotify

Amuse

Amuse provides free music distribution to independent artists around the world. After making sure the music is available to listeners and fans around the world Amuse use data to identify potential hit tracks and talented artists that can be helped to grow even faster. 

Comments (0)

Add comment

Comment

Agree With Privacy Policy