Thule Group

Thule vergroot gemak, stijl en veiligheid met nieuwe fietsdrager met vorkmontage: Thule Sprint

Press Release   •   Aug 29, 2013 10:00 CEST

De stijlen, technologie en materialen van fietsen veranderen steeds sneller. De nieuwe fietsdrager met vorkmontage, Thule Sprint, is ontwikkeld om de steeds veranderende uitdagingen op het gebied van fietsvervoer op te lossen. De Sprint combineert gebruiksgemak en gepatenteerde veiligheidstechnologie. Hierdoor is het de meest complete fietsdrager met vorkmontage als het gaat om bescherming van de fiets.

De Thule Sprint is ontwikkeld in nauwe samenwerking met fietsfabrikanten om de problemen die fietsers ondervinden bij het reizen met fietsen zo goed mogelijk te begrijpen. "We weten dat veel fietsers gefrustreerd raken als ze proberen om hun fiets te monteren op een drager. Dus de mogelijkheid om slimme functies toe te voegen die hun leven net een beetje makkelijker maken, is fantastisch. Door de samenwerking met de fietsfabrikanten zorgen we er ook voor dat we op de hoogte blijven van de toekomstige trends", zegt Eric Norling, Internationaal Product Manager Bike.

Thule Sprint houdt de fiets veilig dankzij een geïntegreerd bevestigingssysteem met automatische aanspanningsbeveiliging met feedback. Als de fiets wordt vastgezet op de drager, maakt de hydraulische koppeling een hoorbaar geluid en klikt naar buiten, wat betekent dat de bevestiging optimaal vastzit. Om er zeker van te zijn dat de velgen niet beschadigd raken, heeft de Thule Sprint shockabsorberende rubbers in de wielblokkeringen om trillingen op te vangen.

Thule Sprint past in de sleuven van de dakdragers om zo een zo laag mogelijk profiel te creëren en de drager zeer eenvoudig en snel installeerbaar te maken. Ook is de nieuwe fietsdrager geschikt voor bijna alle fietsmaten. De telescopische wielgoot laat zich eenvoudig op maat stellen en inschuiven wanneer de drager niet wordt gebruikt.

Feiten – Thule Sprint

  • De AcuTight-knop “klikt” zodra bij het aandraaien de optimale grip is bereikt. Zo raakt het frame nooit beschadigd en blijft de fiets gegarandeerd veilig op de drager staan.
  • Road Dampening Technology (RDT) rubbers in de koppelstukken vangen trillingen op.
  • Wielbevestiging met pompgesp en RDT voor extra veiligheid.
  • Wielblokken voor extra veiligheid en stabiliteit van het achterwiel.
  • Telescopische wielgoot zorgt voor perfecte pasvorm en maakt drager inschuifbaar.
  • Eenvoudige installatie zonder gereedschap: past in de sleuven van de dakdragers.

Thule op Facebook: www.facebook.com/thulebringyourlife

Thule op YouTube: www.youtube.com/thule

Over Thule

Het merk Thule is opgericht in Zweden in 1942. Het is uitgegroeid tot een wereldwijd premium-merk. Onder het motto ‘Bring your life’ biedt Thule een breed assortiment van producten die het vervoer van materiaal en uitrusting veilig, stijlvol en eenvoudig maken. Dak- en fietsdragers, dragers voor water- en wintersportuitrusting, dakkoffers, accessoires voor recreatievoertuigen, paarden- en botentrailers, sneeuwkettingen, bagagetassen en fietstassen zijn slechts enkele voorbeelden van wat Thule momenteel te bieden heeft. Thule is het grootste merk van de Thule Group. Meer informatie is te vinden op www.thule.com.