Thule Group

Vier prijzen voor Thule bij prestigieuze iF Product Design Awards

Press release   •   Dec 06, 2012 12:43 CET

“Deze awards onderstrepen het feit dat Thule-producten ontworpen worden volgens de strengste eisen aan design en functionaliteit”, aldus Fredrik Erlandsson, Thule Group Senior Vice President Communications.

De iF Product Design Award bestrijkt alle gebieden van industrieel ontwerp binnen productontwikkeling. Sinds de start in 1953 wordt de iF Award international erkend als bewijs van bijzonder en innovatief ontwerp. Voor de 2013 editie werden meer dan 3.000 producten ingestuurd ter beoordeling. Thule won awards voor drie producten in de categorie Transport Design. Eén product won in de categorie Leisure / lifestyle.

Transport Design
Thule Easy-fit sneeuwkettingen
hebben een automatisch spanningssysteem dat met de voet wordt geactiveerd en zichzelf verder opspant als de auto rolt. Het starre boogsysteem aan de binnenzijde van het wiel, maakt het eenvoudig de kettingen om te leggen.

Thule WingBar Edgeheeft een extra laag design om dichter op het autodak gemonteerd te worden. Het licht gebogen profiel geeft de Thule WingBar Edge een eenvoudig en esthetisch ontwerp. Het lage profiel maakt het eenvoudiger door lage onderdoorgangen te rijden en de geïntegreerde bevestigingen, maken montage eenvoudig.

Thule Pack ‘n Pedal Pannieris er één in de nieuwe fietstassenlijn Thule Pack ´n Pedal. Net als de andere tassen in deze lijn, heeft deze tas een geheel nieuw type bevestiging voor aan de fiets, is de tas comfortabel en licht om te dragen en heeft deze verschillende eenvoudig toegankelijke vakken. De tassen zijn duurzaam en weerbestendig. In de extra verstevigde SafeZones blijven waardevolle spullen  veilig.

Leisure / lifestyle

Thule Perspektiv Daypack is een cameratas die ruimte biedt voor zowel de foto-apparatuur als alles wat je onderweg nodig hebt voor een dag vol activiteit en fotograferen. De tas is waterbestendig en heeft getapete naden zodat deze in alle weertypen te gebruiken is. Het binnenwerk is eenvoudig te verwijderen, zodat de tas voor allerlei activiteiten kan worden gebruikt. Thule Perspektiv Daypack komt in het voorjaar van 2013 op de markt.


Over Thule
Het merk Thule is opgericht in Zweden in 1942. Het is uitgegroeid tot een wereldwijd premium-merk. Onder het motto ‘Bring your life’ biedt Thule een breed assortiment van producten die het vervoer van materiaal en uitrusting veilig, stijlvol en eenvoudig maken. Dak- en fietsdragers, dragers voor water- en wintersportuitrusting, dakkoffers, accessoires voor recreatievoertuigen, paarden- en botentrailers, sneeuwkettingen, bagagetassen en fietstassen zijn slechts enkele voorbeelden van wat Thule momenteel te bieden heeft. Thule is het grootste merk van de Thule Group. Meer informatie is te vinden op www.thule.com.