Persbericht -

Ga voor nog meer power met de nieuwe Cyber-shot™ HX400V met 50x optische zoom

Hoeveel power kun jij aan? De nieuwe DSC-HX400V van Sony biedt uiterst krachtige resultaten in een bijzonder compacte behuizing.

Onderweg lenzen verwisselen is niet meer nodig: de 50x optische zoom kan elke situatie aan – van landschappen tot familieportretten, concerten en dramatische close-ups van sporters en wilde dieren.

Wil je nog dichter bij de actie komen, dan is er de Clear Image Zoom met close-ups van maar liefst 100x voor natuur- en detailfoto’s. Optical SteadyShot en Intelligent Active Mode leveren scherpe, onbewogen Full HD-video’s – ook als je sterk hebt ingezoomd en je handen een beetje trillen.

Elk beeld zit boordevol details dankzij het hoogwaardige ZEISS Vario-Sonnar T*-objectief, de Exmor R™ CMOS-sensor met backlight en een resolutie van 20,4 effectieve megapixels en de snelle BIONZ X-processor die 3 keer zo krachtig is als zijn voorganger.

De Cyber-shot HX400V is een sprong voorwaarts binnen de wereld van de compactcamera's. De allernieuwste technologieën van Sony zijn simpelweg grensverleggend. De krachtige technologie voor detailweergave en de zonespecifieke ruisonderdrukking die ook wordt gebruikt voor de Cyber-shot RX10 en de bekroonde a 7 fullframe camera, staan garant voor scherpere, nog natuurlijker ogende beelden. Een krachtige combinatie die schitterende kleuren, contrasten en texturen oplevert – ook bij weinig licht.

Deze camera zit boordevol functies voor wie echt goede foto’s wil nemen. De DSC-HX400V heeft een DSLR-achtige behuizing die goed in de hand ligt. Laat je creatieve visie de vrije loop: met de handmatige ring pas je de zoom en focus helemaal naar wens aan. Er is een schakelaar waarmee je van handmatige focus naar DMF-modus overschakelt en er zijn ook een jog dial, personaliseerbare knoppen en een geheugen dat je favoriete instellingen onthoudt. En dankzij de volledige P/A/S/M-bediening heb je alle opties in huis voor schitterend belichte foto’s en Full HD-video’s.

Kadreren en scherpstellen is kinderspel dankzij de hoogcontrast elektronische zoeker die je onderwerp haarscherp in beeld brengt. Ook kun je opnames kadreren en weergeven op het 7,5 cm (3.0-type) Xtra Fine lcd-scherm, dat kan worden gekanteld voor een comfortabele weergave wanneer je het toestel boven of onder je houdt.

Met de ingebouwde wifi kun je je foto’s en video’s rechtstreeks naar je smartphone of tablet sturen, terwijl je dankzij NFC met een enkele aanraking verbinding maakt met compatibele mobiele toestellen. Ook kun je je telefoon als afstandsbediening gebruiken: perfect voor als je zelf ook op de groepsfoto wilt.

Motion Shot Video is een handige afspeelfunctie waarmee je een dramatische sequentie van over elkaar geplaatste beelden ziet. Zo krijg je elk moment van de actie in beeld. Een krachtige tool waarmee je je golfswing, je tennisserveerstijl en andere activiteiten kunt analyseren.

Sluit na de opnames je camera aan op je 4K-tv en bekijk alles hyperrealistisch op het grote scherm. En met de ingebouwde gps kun je al je reizen op de voet volgen. Je krijgt alles op je pc op een kaart te zien, zodat je precies weet wat er waar is gebeurd.

Met de Multi Interface Shoe voeg je een flitser of externe microfoon toe voor nog meer creatieve opties. En wil je nog meer, ga dan aan de slag met de PlayMemories Camera Apps – een gestaag groeiend aanbod downloadbare applicaties met artistieke effecten en handige functies. Lees er meer over op www.sony.net/pmca/. De DSC-HX400V is ook compatibel met Sony’s Camera Remote API-programma1.

Technische specificaties

Objectief

ZEISS Vario-Sonnar T*

Optische zoom/(Clear Image Zoom)

50x / 100x

Beeldsensor

Exmor R CMOS-sensor met 20,4 effectieve megapixels

Beeldverwerker

BIONZ X

Beeldstabilisatie

Foto’s: Optical SteadyShot
Video’s: Optical SteadyShot (Intelligent Active Mode)

HD-video’s

Full HD 1920x1080/50p, 50i, 25p, 24p

Elektronische zoeker

TFT met ca. 201k dots

Lcd-scherm

3.0-type Xtra Fine (aanpasbare hoek) met ca. 921k dots

P/A/S/M Exposure Modes

Ja (foto en video)

Beeldeffecten

Ja (13 modi)

Motion Shot Video

Ja

Wifi / NFC

Ja

4K Still Image Output (HDMI)

Ja

PlayMemories Camera Apps

Ja

Gps

Ja

TRILUMINOS Colour

Ja

Batterijautonomie

Ca. 300 foto’s (CIPA-standaard)

Afmetingen (bxhxd)

129,6 mm x 93,2 mm x 10,2 mm
(5 1/8 in. x 3 3/4 in. x 4 1/8 in.) (ca.)

1 De DSC-HX400V is compatibel met Sony’s nieuwe “Camera Remote API beta”, een API (Application Program Interface) voor bediening van Sony camera’s op afstand via smartphones en tablets met wifiverbinding. Hiervoor moet de meest recente Smart Remote Control worden geïnstalleerd. Deze kan worden gedownload in regio’s waar de PlayMemories Camera Apps beschikbaar zijn.

Richtprijs (incl. BTW en recupelbijdrage)

DSC-HX400V

480 EUR

maart 2014

Tags

  • camcorders & cameras
  • product categories
  • cyber-shot compact cameras
  • camera and camcorders

Perscontacten

Quint Dekker

Press contact PR Manager Benelux