Persbericht -

Sony breidt assortiment full-frame FE-objectieven uit met 70-300mm Zoomlens en 50mm F1.8 prime-lens

Nieuwe FE 70-300mm F4.5-5.6 G OSS telezoomlens en 50mm F1.8 prime-lens bieden Sony α-gebruikers nog meer creatieve mogelijkheden

Brussel, 29 maart 2016 - Sony introduceert vandaag twee nieuwe full-frame objectieven voor het E-mount camerasysteem. De FE 70-300mm F4.5-5.6 G OSS telezoomobjectief en het 50mm F1.8 objectief met vaste brandpuntsafstand.

De nieuwe FE 70-300mm F4.5-F5.6 G OSS zoomlens is de eerste Sony α E-bevestiging-lens die een brandpuntsafstand van 300mm haalt. Dit objectief biedt een hoge resolutie en hoogwaardige optische prestaties over het volledige zoombereik. De nieuwe 50mm F1.8 prime-lens is compact, licht van gewicht en betaalbaar. Dit is dan ook een goede keuze voor gebruikers die de voordelen van een objectief met vaste brandpuntsafstand en een groot diafragma willen ervaren.

De nieuw FE 70-300mm F4.5 – 5.6 G OSS telelens

Het nieuwe FE 70-300mm F4.5 – 5.6 G OSS telezoomobjectief (model SEL70300G) de krachtigste inzoomende E-mount lens tot nu toe. Het optische design omvat vier asferische glazen elementen, twee elementen van ED-glas (Extra-low Dispersion) en Nano AR-coating. Samen zorgen die dat sferische aberratie, beeldvervorming en chromatische aberratie geen kans krijgen. Gebruikers kunnen rekenen op schitterende resultaten met hoge resolutie, zowel voor foto's als video's.

De nieuwe telelens biedt ook hoogwaardige close-upprestaties. De minimale focusafstand is minder dan 0,9m en de maximale vergroting is 0,31x. Dit is daardoor een uitstekend inzetbaar objectief voor telemacrofotografie. De goede close-upprestaties vertalen zich ook naar een uitstekende scherpte van hoek tot hoek.

De zoomlens is uitgevoerd met ingebouwde Optical SteadyShot beeldstabilisatie voor trillingsvrije opnames, ook wanneer vanuit de hand gewerkt wordt. Daarnaast heeft de SEL70300G een lineaire actuator voor snelle en stille autofocusprestaties. Bovendien is dit objectief stof- en vochtbestendig, zodat de lens ook in barre omstandigheden buitenshuis goed presteert.

De Nieuwe FE 50mm F1.8 prime-lens

De nieuwe lichtgewicht FE 50mm F1.8 (model SEL50F18F) is een “normaal” objectief met vaste brandpuntsafstand. Hij weegt slechts 192g staat garant voor prestaties en compactheid voor een gunstige prijs. Dit is dan ook een ideale keuze voor hobbyfotografen en -videografen die op aantrekkelijke wijze willen kennismaken met de voordelen van een prime-lens met een wijd diafragma.

De lens is voorzien van een vernieuwde optische vormgeving met een asferisch element dat alle vormen van aberratie goed compenseert. Dit resulteert in mooie scherpe beelden. Dit objectief heeft een ronde diafragmaopening met een maximum van F1.8 voor een mooi bokeh-effect. Deze nieuwe prime-lens is voorzien van een massief metalen lensbevestiging, waardoor hij extra lang mee gaat.

De nieuwe FE 70-300mm F4.5 – 5.6 G OSS telezoomlens is vanaf april verkrijgbaar in Europa en zal ongeveer € 1450 kosten.

De nieuwe FE 50mm F1.8 prime-lens is eveneens vanaf april verkrijgbaar in Europa en zal ongeveer € 300 kosten.

Voor meer informatie en het laatste nieuws van Sony Electronics kijk op:

Kijk op www.pers.sony.nl / www.pers.sony.be / www.presse.sony.be

Of neem contact op met:

Quint Dekker

PR Manager Sony Benelux

Tel: +31 (0) 20 658 1640

Mob: +31 (0) 6 1559 2663

E-mail: Quint.Dekker(at)eu.sony.com

Informatie voor consumenten

Customer Information Center – 020- 658 1888

Onderwerpen

  • Data, telecommunicatie, IT

Tags

  • camera and camcorders

Over Sony
Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 68 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2015. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net

Perscontacten

Quint Dekker

Press contact PR Manager Benelux