Persbericht -

Sony lanceert fantastische nieuwe manieren om thuis van muziek te genieten, precies zoals jij dat wilt

Op de CES 2015 introduceert Sony een serie innovatieve technologieën waarmee je overal in huis naar adembenemend zuivere, fantastische audio kan luisteren – een wereld van compleet nieuwe muziekervaringen zal voor je opengaan.

Luister via wifi overal in huis naar muziek met de nieuwe SongPal Link waarmee je in verschillende kamers muziek kunt afspelen. Geniet van nog meer High-Resolution Audio producten die fantastisch zuivere muziek brengen, en maak je keuze uit het enorme aanbod aan online entertainment waar voor elke muzieksmaak wel wat te vinden is. Met de nieuwe Google Cast for audio, kan je wat je aan het beluisteren bent op je smartphone of tablet ‘doorsturen’ naar je luidsprekers.

Met zijn veel hogere resolutie dan mp3 of cd vat Hi-Res Audio de kleinste nuance van elke noot, waardoor je helemaal doordrongen raakt van de muziek op de manier waarop de artiest het echt bedoeld heeft. Beleef de verbeterde draadloze luisterervaring met al je muziek, dankzij de efficiënte nieuwe LDAC-codec die data drie keer efficiënter doorzendt dan standaard Bluetooth® streaming.

Sony heeft nauw samengewerkt met Google voor de lancering van Google Cast for audio, dat officieel van start gaat op de CES. Google Cast for audio is een nieuwe, gemakkelijke manier om gebruik te maken van de grootste streamingdiensten, zoals Pandora, Google Play Music, Deezer, en vele andere op je luidsprekers thuis. Je hoeft alleen maar op de ‘cast’-knop van je favoriete audio app - op Android of iOS - te tikken en een luidspreker te kiezen om te beginnen. Natuurlijk kan dat ook een speakerset, sommige soundbars of AV-ontvangers van Sony zijn.

Suveer Kothari, Google Cast Director Business Development, zei over Google Cast for audio: "Kijkend naar het succes van Chromecast gaan we het Google Cast-ecosysteem verder uitbouwen in samenwerking met toonaangevende fabrikanten zoals Sony. Wij zijn hier heel tevreden over, want zo maken we het nog gemakkelijker voor onze gebruikers om van muziek, nieuws, podcasts en meer te genieten - allemaal op de beste speakers in huis."

Met SongPal Link kan je de op smartphone of pc opgeslagen muziek, via wifi, in verschillende kamers door het hele huis afspelen met een magnifieke geluidskwaliteit. Zeg maar dag tegen haperingen, fading en uitval. Verbeterde dual-band wifi (2.4GHz/5GHz) betekent een stabieler signaaltraject, met minder interferentie, voor het ongestoord afspelen van streamingdiensten zoals Spotify Connect1 en andere Google Cast for audio-ondersteunde diensten zoals Google Play Music, Deezer en nog veel meer. Geniet van al deze diensten op hun best, opgewaardeerd tot bijna Hi-Res audiokwaliteit, dankzij Sony’s unieke DSEE-HX™, voor een rijker, beter geluid. Smart Zone Management kiest intelligent het beste draadloze netwerkverkeer uit, zodat je van ruisloos geluid kan genieten in zoveel kamers als je maar wilt2. Ook het instellen is verrassend eenvoudig en intuïtief: bedien alles vanaf je smartphone of tablet met de nieuwste versie van Sony’s SongPal™ app (voor Android en iOS).

Draadloos luisteren naar muziek via Bluetooth® hoeft niet meer onder te doen voor een kwalitatieve luisterervaring te betekenen. Tijdens de CES laat Sony een serie nieuwe producten zien die de efficiënte nieuwe LDAC-codec ondersteunen – van soundbars en AV-ontvangers tot hoofdtelefoons en draadloze luidsprekers. Tot nu toe betekende het verzenden van High-Resolution Audio via gewone Bluetooth-aansluitingen een enorme signaalcompressie, die de kwaliteit van het geluid geen goed deed. Maar nu is er LDAC, die het coderen efficiënter laat verlopen en zo moeiteloze streaming mogelijk maakt vanaf apparaten zoals de nieuwe NWZ-ZX2 Walkman® naar compatibele apparaten met hoogwaardige geluidskwaliteit.

Sony’s nieuwe serie audioproducten die je nieuwe manieren om naar muziek te luisteren bieden, zijn vanaf de komende maanden overal in Europa verkrijgbaar.

1 Compatibiliteit zal na de productintroductie geupdatet worden via een firmware update. Gedetailleerd programma van deze update zal op de Sony website kunnen geconsulteerd worden.

2 Er kunnen tot 10 apparaten opgenomen worden in SongPal Link, inclusief de Master unit.

Tags

  • walkman
  • nwz-zx2

Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.

Perscontacten

Quint Dekker

Press contact PR Manager Benelux