Persbericht -

EISA roept vijf uitmuntende Sony-modellen uit tot product van het jaar

Sony bewijst ook dit jaar opnieuw de beste producten te leveren. De onderneming is door EISA (European Imaging and Sound Association), de grootste vereniging van multimediatijdschriften in Europa, immers bekroond met vijf prestigieuze onderscheidingen.

Sony is uitgeroepen tot de beste technologieproducent in de categorieën televisie, digitale beeldverwerking, homecinemaproducten en mobiele toestellen. Dit bewijst eens te meer Sony's engagement voor de productie van hoogwaardige, betrouwbare producten die de consument zekerheid bieden.


Europese geavanceerde camera van het jaar 2013-2014: SLT-A99

Zie ook bij weinig licht elk detail en elk kleuraccent dankzij de Exmor™-CMOS-hogeresolutiesensor (24,3 megapixel, 35 mm, grootformaat). De BIONZ-beeldverwerkingsprocessor zorgt voor een krachtige ruisonderdrukking – voor levensechte foto's die indruk maken.

Europese compactcamera van het jaar 2013-2014: DSC-HX50/HX50V

De HX50 is de perfecte reiscamera en bouwt voort op het succes van eerdere compactcamera's in de HX-reeks (de HX5, HX9 en HX20 zijn in het verleden ook door EISA bekroond). Elk tafereel wordt gedetailleerd in beeld gebracht – tijdens een wandeling in het park of op wereldreis. Dit is de kleinste digitale camera met 30x zoom[1]. De sensor van 20,4 MP en de ingebouwde stabilisatie zorgen voor haarscherpe foto's – en dat met een camera in zakformaat.


Europese tv van het jaar 2013-2014: KDL-55W905A

EISA onderscheidt BRAVIA TV voor het vierde jaar op rij met deze prestigieuze prijs. De W9 blinkt dan ook uit in schoonheid, emotie, drama en spanning – elk moment opnieuw, dankzij de allerbeste beeld- en geluidskwaliteit. De combinatie van de nieuwste X-Reality PRO-processor en het nieuwe TRILUMINOS Display levert de beste kleuren en details op, ongeacht de bron van de beelden. Dit topmodel maakt tv-kijken nog gemakkelijker: je smartphone of tablet doet dienst als afstandsbediening. De schitterende Sense of Quartz-vormgeving maakt het toestel af.


Europese HT-ontvanger van het jaar 2013-2014: STR-DA5800ES

Deze nieuwe 9.2-kanaals AV-ontvanger van de vierde generatie oogt onopvallend, maar levert een ongelooflijke geluidskwaliteit en een waaier aan geluidsweergavemogelijkheden. Hij is voorzien van Front High-speakers en Surround Back-speakers en biedt diverse geluidsmodi, voor een optimale audioweergave. Daarnaast kan zonder uitgebreide installatie een virtueel surroundsoundeffect worden gecreëerd en aangepast. Er zijn volop aansluitmogelijkheden, zodat je helemaal op jouw manier van muziek en films kunt genieten. De 4K-upscaletechnologie betekent dat je je favoriete films met een 4K TV met vier keer meer details kunt bekijken dan in Full HD.


Europese tablet van het jaar 2013-2014: Xperia Tablet Z

De Xperia Tablet Z is de beste, sterkst presterende Android-tablet van 10,1 inch op de markt. Hij zit boordevol met de allerbeste Sony-technologie. Dit is de nieuwe standaard op entertainmentgebied. Premiumspecificaties worden gecombineerd met een brede connectiviteit met andere toestellen en een consistente gebruikerservaring. Het toestel is ook ongelooflijk slank en licht – 6,9 mm, 495 g. Dit is de meest waterdichte tablet aller tijden (IP55 & IP57): spatten en morspartijen zijn geen probleem.

EISA-citaten

Europese geavanceerde camera van het jaar 2013-2014: SLT-A99

Sony’s vlaggenschip, de Alpha SLT-A99, biedt een uitstekende beeldkwaliteit en volop innovatieve extra's voor de veeleisende fotograaf dankzij de grootformaatsensor en het SLT elektronische zoekersysteem. De Exmor CMOS-sensor telt 24,3 miljoen pixels. Samen met de BIONZ-beeldverwerkingsprocessor leveren die 14-bits RAW-bestanden met een snelheid van zes beelden per seconde. Het unieke Dual Phase Detection AF-systeem is speciaal afgestemd op snel bewegende objecten. Geraffineerde videobediening en hoogwaardige opnamemodi maken deze camera ook uiterst geschikt voor video-opnames. Sony koos voor een professionele behuizing in een magnesiumlegering en ontwierp een Vari-Angle-lcd-scherm van drie inch met superhoge resolutie die opnames vanuit haast elke hoek mogelijk maakt.

Europese compactcamera van het jaar 2013-2014: DSC-HX50/HX50V

De HX50 volgt de traditie van de winnaar van de EISA Awards 2012-2013 in deze categorie, de Sony Cyber-shot DSC-HX20. Het is 's werelds kleinste compactcamera met 30x zoom – een echte grensverlegger binnen het compactzoomsegment. De DSC-HX50 is uitgerust met een Sony G-klasseobjectief. Het toestel biedt de optimale balans tussen zorgeloos foto's schieten en een hoge mate van handmatige bedienings- en aanpassingsmogelijkheden. De HX50V is ook uitgerust met gps, zodat je precies weet waar de foto is genomen. Ook de andere troeven, zoals de Exmor R-CMOS-sensor van 20,4 MP, de uiterst effectieve optische stabilisatie, de AVCHD-video (1080p) en het wieltje voor belichtingscompensatie zullen door elke fotograaf worden gewaardeerd – van amateur tot professional.

Europese tv van het jaar 2013-2014: Sony BRAVIA KDL-55W905A

Met de KDL-55W905A lanceerde Sony zijn nieuwe Triluminos LED Display en een tweede generatie van zijn X-Reality Pro-beeldverwerkingsprocessor. Dit resulteert in onberispelijke beeldprestaties met heldere, levensechte kleuren en een schitterende beeldhelderheid, ideaal voor sport, films en games, terwijl het Long Duct-luidsprekersysteem ook uitstekende audio biedt. Een nieuwe, snelle gebruikersinterface maakt de tv gebruiksvriendelijk, net zoals functies zoals de afstandsbediening met NFC en de TV SideView app. De dunne aluminium rand en de opvallende standaard bezorgen de KDL-55W905A zijn aparte Sense of Quartz-vormgeving. Een uitstekende keuze voor de veeleisende consument.

Europese HT-ontvanger van het jaar 2013-2014: Sony STR-DA5800ES

Sony’s paradepaardje heeft een robuust ontwerp, maar biedt finesse op het vlak van meerkanaalsprestaties en garandeert dat zowel filmgeluid als muziek zeer energiek en met levendig detail afgespeeld worden. De 9.2-kanaals STR-DA5800ES biedt ook tal van andere functies. De ontvanger is uitgerust met negen HDMI-ingangen en drie uitgangen, een asynchrone usb-ingang, ingebouwde netwerkconnectiviteit en – een unicum voor een AVR – video-on-demand vanaf het Sony Entertainment Network. De krachtige ingebouwde audioverwerking maakt Centre Channel Lift Up- en Virtual Height-functionaliteit mogelijk om de installatie te vereenvoudigen, terwijl het afspelen van media ondersteuning biedt voor FLAC- en WAV-bestanden (192 kHz/24-bits). Voeg daar nog de prachtige en intuïtieve grafische gebruikersinterface en het effectieve autocalibratiesysteem aan toe, en het resultaat is een briljante uitbreiding van Sony’s assortiment voor de homecinema.

Europese tablet van het jaar 2013-2014: Xperia™ Tablet Z

Hij is dan wel dun, maar zeker niet kwetsbaar! De Sony Xperia Tablet Z, een van de dunste tablets op de markt, wordt geleverd met een stevige bescherming om het toestel water- en stofbestendig te maken. Naar verluidt blijft hij werken na maar liefst 30 minuten op een diepte van één meter onder water. Binnenin bevat de Tablet Z een snelle Quad Core-processor met een snelheid van 1,5 GHz en 2 GB RAM die draait op het Android 4.1.3-besturingssysteem. Het scherm van 25,6 cm (10,1 inch) heeft een resolutie van 1920x1200 pixels, wat resulteert in een pixeldensiteit van 224 ppi. Er zijn uitvoeringen met 16 GB of 32 GB ingebouwd geheugen beschikbaar, en de gebruiker kan een MicroSD-sleuf gebruiken om de opslagcapaciteit verder uit te breiden. Met Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Miracast, Bluetooth, FC en 4G LTE zijn ook alle recentste communicatietechnologieën geïntegreerd. Er zijn twee camera's. De camera aan de achterzijde maakt foto's met een resolutie tot 8,1 megapixels op basis van een CMOS Exmor R-sensor en neemt ook Full HD-video op. Dankzij de geïntegreerde infraroodpoort kan de Xperia Tablet Z ook omgetoverd worden tot een afstandsbediening voor je home-entertainment. De Sony Xperia Tablet Z, verkrijgbaar in zwart of wit, is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van unieke stijl en technologie.

Richtprijzen (incl. BTW en recupelbijdrage)

SLT-A99 2.800 EUR body
DSC-HX50 420 EUR beschikbaar in zwart of zilver
DSC-HX50V 440 EUR beschikbaar in zwart of zilver
KDL-55W905A 2.800 EUR
STR-DA5800ES 2.500 EUR
Xperia Tablet Z vanaf 500 EUR


[1] Vergeleken met andere digitale fotocamera's met 30x optische zoom of meer. Gebaseerd op intern onderzoek van Sony, geldig op dit moment (april 2013).

Tags

  • company
  • corporate
  • home audio
  • hi-fi separates
  • camcorders & cameras
  • notebook & pc’s
  • tv and home entertainment
  • product categories
  • audio
  • tv and home cinema
  • televisions
  • tablets
  • sony tablet
  • cyber-shot compact cameras
  • camera and camcorders
  • nex and slt cameras

Perscontacten

Quint Dekker

Press contact PR Manager Benelux