Skip to main content

Fantastische foto's binnen handbereik – Sony geeft update vrij voor PlayMemories Mobile App

Persbericht   •   sep 03, 2014 16:45 CEST

De update van Sony’s PlayMemories Mobile App (versie 5.0) is fantastisch nieuws voor smartphonegebruikers die graag betere foto's willen nemen en delen.

Deze handige app kan vanaf 4 september 2014 gratis worden gedownload (iOS en Android). Hij werkt perfect samen met Sony’s QX10-, QX30-, QX100- en QX1-fototoestellen, die je smartphone of tablet omtoveren tot rasechte camera's.

Een One-touch NFC-verbinding maken tussen je telefoon en je QX-camera gaat vlotter dan ooit – zeker als je een Xperia1 telefoon hebt. Vervolgens bekijk je je foto's, pas je ze aan en deel je ze of stel je de camerafuncties met enkele vingerbewegingen in op je telefoonscherm.

De soepele, snelle interface van de app is verder verbeterd voor nog meer gebruiksgemak: één hand volstaat. Ook is er een nieuwe sluitertoetsfunctie voor probleemloos fotograferen: je raakt je telefoonscherm aan om de QX-camera te bedienen.

Dankzij de verbeterde nieuwe functies krijg je het gevoel dat je met een volwaardige camera aan de slag bent en niet zomaar met je smartphone aan het spelen bent.

De focuskaders op het scherm laten zien dat het krachtige autofocussysteem van de QX op je doel is ingesteld – en dat geldt ook voor meerdere gezichten in groepsopnames.

De rasterlijnen – een ander standaardelement van de betere camera's – zorgen ervoor dat je de horizon steeds recht in beeld houdt, voor een natuurgetrouwe compositie.

Groepsselfies zijn gemakkelijker dan ooit dankzij de nieuwe spiegelmodus: daarmee breng je je opnames probleemloos in beeld terwijl je de camera op een armlengte afstand houdt.

Er is ook ondersteuning voor gps2: je QX1-opnames worden zo automatisch voorzien van locatie-informatie.

PlayMemories Mobile versie 5.0 voor iOS en Android kan vanaf nu gratis worden gedownload.

1 Ga de compatibiliteit van je Xperia telefoon na op www.sony.be.

2 PMM v5.0 gebruikt gps-gegevens vanuit je smartphone


Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.