Skip to main content

Gemakkelijk te hanteren, gemakkelijk te gebruiken: met de nieuwe NEX-3N van Sony zijn foto’s van professionele kwaliteit binnen ieders bereik

Persbericht   •   feb 20, 2013 15:59 CET

Wil je je camera met vast objectief opwaarderen? Reis licht met de compacte, eenvoudig te gebruiken NEX-3N met ingebouwde flitser – een spannende kennismaking met de wereld van fotografie met verwisselbare objectieven van Sony.

Zelfportretten waren nooit eenvoudiger met de NEX-3N, dankzij de praktische handgreep die stevig in de hand past. Het scherpe, heldere 7,5cm lcd-scherm (3.0-type) draait 180 graden voor probleemloze composities op een armlengte afstand. Bovendien biedt een nieuw toegevoegde zoomhendel op de camerabehuizing een vloeiende regeling van de brandpuntsafstand met compatibele objectieven, zoals de dunne, lichte en krachtige SELP1650 zoom. De zoomhendel is uitstekend geschikt voor portretinkadering en regelt ook de digitale zoom als je geen gemotoriseerd objectief gebruikt.

Alle toegewijde fotografen weten dat schitterende foto's starten met een schitterende compositie. De gloednieuwe Auto Object Framing helpt je om moeiteloos beter uitziende resultaten te verkrijgen. De camera beoordeelt wat er in de scène zit - één persoon, twee mensen of zelfs macro en bewegende objecten - en snijdt de opname automatisch bij om krachtige, professioneel ingekaderde composities te maken.

Met een gewicht van ongeveer 210g is de NEX-3N de kleinste, lichtste camera ter wereld met een verwisselbaar objectief en een grote APS-C-sensor*. Door meer licht te nemen dan de sensor in gewone compacte camera's, vormt de grote sensor een belangrijke factor voor uitzonderlijk gedetailleerde foto's en sprankelende Full HD-films die zich onderscheiden in de massa. Bovendien is het eenvoudig om effecten met achtergrondonscherpte te creëren met je collectie verwisselbare E-objectieven… net zoals je dat zou bereiken met een grotere, loggere digitale reflexcamera.

De grote sensor van de camera verbetert de maximale gevoeligheid tot ISO 16000. Deze wordt aangevuld door een geëvolueerde BIONZ-processor die dezelfde gebiedspecifieke ruisonderdrukkingstechnieken gebruikt als op de geprezen full frame a 99. De niveaus van ruisonderdrukking en scherpte worden individueel aangepast voor verschillende beeldgebieden. Zelfs als je fotografeert bij schemerlicht, kan je rekenen op scherpe opnames met bijzonder weinig ruis zonder dat je de flitser nodig hebt.

De NEX-3N is ook de eerste NEX-camera met verwisselbaar objectief van Sony die de nieuwe “TRILUMINOS Colour” ondersteunt. Telkens je filmpjes of foto’s bekijkt op een BRAVIA-televisie met “TRILUMINOS Display”-ondersteuning, krijg je een aanzienlijk uitgebreid gamma van levendige en uiterst realistische kleuren te zien.

Er is nu een reeks van dertien E-objectieven van hoge kwaliteit om de immense creatieve mogelijkheden van de NEX-3N te benutten. Je kan kiezen tussen telefoto-, zoom-, groothoek- en macro-objectieven van Sony en Carl Zeiss voor elke opnamesituatie. Elk model biedt de combinatie van optische prestaties met een elegante look als aanvulling op je NEX-camera. Er is ook een volledig assortiment bijpassende accessoires van Sony, van draagtassen en riemen in bijpassende stijl tot reservebatterijen.

* Bij camera's met een onderling verwisselbaar objectief met een APS-C-sensor en pop-up flitser, as per februari 2013.

Richtprijs (incl. BTW en recupelbijdrage)

NEX-3N 500 EUR in zwart of wit; body met 16-50mm objectief mid maart 2013

Technische specificaties

NEX-3N

Beeldsensor

Exmor APS HD CMOS met ongeveer 16,1 effectieve megapixels

Systeem voor automatische scherpstelling

Contrastdetectie met 25 AF-punten

ISO-gevoeligheidsbereik

Foto's: ISO 200 – 16000
Films: ISO 200 – 3200 equivalent

Filmopnameformaat

AVCHD 50i/25p

Optische beeldzoeker

NVT

Lcd-scherm

7,5cm / 3.0-type 460K dot; kantelhoek omhoog 180°

Continue opname

4 fps (bij benadering)

Beeldeffect

11 modi, 15 effecten

Afmetingen

109,9 x 62,0 x 34,6 mm (bij benadering)

Gewicht (met batterij en geheugenkaart; bij benadering)

269 g

Gewicht (alleen behuizing; bij benadering)

210 g

Levensduur batterij (bij benadering)

480 opnames (CIPA norm)

Aansluitingen / interfaces

Multi/Micro-USB* (staat opladen toe); HDMI-type D
*Ondersteunt micro-usb-compatibel apparaat

Ingebouwde flitser

GN4; ISO 100·m / (GN6; ISO 200·m)