Skip to main content

Nieuwe accessoires bieden extra opties voor gebruikers van Sony-camera's

Persbericht   •   sep 15, 2014 09:00 CEST

De artistieke en praktische mogelijkheden van het veelgeprezen Sony α-camerasysteem worden verder uitgebreid met vier nieuwe optionele accessoires van Sony.

HVL-F32M Flitser

Werp licht op portretten, interieurs en andere nabijgelegen onderwerpen met deze slanke, lichte flitser die aan de Multi Interface Shoe van je camera kan worden bevestigd. Ondanks zijn compacte formaat heeft de HVL-F32M een mooie Guide Number-rating van GN32 ontvangen. De flitskop kan omhoog, omlaag of opzij worden bewogen voor een professioneel effect met minder scherpe schaduwen.

Je kan keer op keer rekenen op mooi belichte opnames dankzij geavanceerde flitsfuncties zoals ADI-flitsmeting, High-Speed Sync en automatische witbalans. Er is ook een draadloze flitsfunctie waarmee de HVL-F32M los van de camera kan worden bediend. Ideaal voor professioneel ogende multiflitseffecten zonder kabels en gedoe.

Het ingebouwde, brede paneel zorgt voor een gelijkmatige belichting bij gebruik van een groothoekobjectief met een brandpuntafstand van minder dan 24mm. Als extraatje is er een Bounce Sheet voor flatteuze lichtjes in de ogen van de geportretteerde persoon.

De knoppen, bedieningselementen en andere operationele onderdelen zijn beschermd tegen vocht en stof. De HVL-F32M is daardoor een ideale keuze voor fotografie onderweg: hij kan haast elke omgeving aan. Aan de achterzijde van de flitser bevindt zich een handig lcd-scherm dat de operationele modi en instellingen weergeeft, plus 4-staps gekleurde indicatorlampjes voor een onmiddellijke visuele bevestiging van de batterijlaadstatus.

XLR-K2M Adapterkit

Filmmakers en videografen kunnen hun geluidsopnames van bruiloften, interviews, videoproducties of natuuropnames een extraatje verlenen met deze veelzijdige XLR-adapterkit. De kit is uiterst betrouwbaar en biedt professioneel klinkende resultaten. Hij kan worden bevestigd aan de Multi Interface Shoe van alle α7 fototoestellen, de α99 en Cyber-shot™ RX10 toestellen en de FDR‑AX100, NEX-VG30 en NEX-VG900 camcorders.

Hij is ideaal voor gebruik in combinatie met de meegeleverde ECM-XM1 shotgun-microfoon, die een uitstekende directionele respons biedt. Zo kunnen stemmen en andere geluiden op middelgrote afstand goed worden vastgelegd. Ook een brede waaier aan andere professionele microfoons kan worden gebruikt.

Gebalanceerde ingangen – voor een stereomicrofoon, twee mono microfoons of een line uitgang van een mixer – verloopt via twee robuuste XLR-aansluitingen met voor elk een onafhankelijke niveauregeling en een selecteerbare 48V fantoomvoeding . De 48V fantoomvoedingsbron van de adapter kan direct met een aangesloten microfoon werken. De microfoon wordt dan rechtstreeks vanuit de Multi Interface Shoe van de camera gevoed, zonder dat extra batterijen nodig zijn.

De nieuw ontwikkelde microfoonhouder zorgt dat de microfoon stevig vast zit en houdt mechanische trillingen tegen. De laag uitgesneden schakelaar voor elk kanaal gaat windruis en andere storende laagfrequente geluiden tegen.

LCS-PSC7 Zachte draaghoes

Deze zachte draaghoes heeft volop ruimte en biedt je Sony-camera, -objectieven en -accessoires de bescherming die ze verdienen. De hoes is slank en stijlvol vormgegeven en omvat een uitneembare binnenhoes met volop ruimte voor een camera plus drie objectieven – zoals Sony’s SEL1635Z, SEL2470Z en SEL70200G. Zo hebje alles bij de hand voor haast elk onderwerp.

Er zijn volop opbergvakken voor flitsers, laders en andere camera-accessoires, plus handige extra ruimte voor je smartphone, uitneembare mediakaarten en je statief of waterfles. Er is zelfs een extra groot vak voor je tablet. De hoes kan over de schouders worden gedragen en heeft een afneembare regenhoes voor extra bescherming tijdens natte dagen. Bij mooi weer kan de regenhoes achter in de draaghoes worden weggestopt.

RMT-VP1K Afstandsbedienings- en IR-ontvangerkit

Van natuurfotografie tot groepsportretten en scherpe vuurwerkopnames – met de RMT-VP1K kan je je camera op een afstand ‘handenvrij’ bedienen.

De infraroodontvanger kan aan de multiterminal van de camera worden bevestigd. Hij biedt een gevoeligheid van 360 graden rondom, zodat de camera vanuit eender welke hoek op afstand kan worden bediend. Niet alleen de sluiter, maar ook andere functies zoals het starten/stoppen van video-opnames en de zoom kunnen op afstand worden bediend.

Dankzij een eenvoudige kanaalinstellingsfunctie kunnen meerdere camera's dicht bij elkaar worden gebruikt zonder dat ze door de andere afstandsbedieningen worden gestoord. De RMT-VP1 kan ook worden gebruikt om bepaalde functies te bedienen op camera's met een ingebouwde infraroodsensor.

Richtprijzen (incl. BTW en recupelbijdrage)

HVL-F32M

300 EUR

XLR-K2M

800 EUR

LCS-PSC7

160 EUR

RMT-VP1K

60 EUR


Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.

Bestanden in de bijlage

Word-document