Ford GT v edici ’67 Heritage se pyšní speciálním zbarvením připomínajícím vítězný vůz z 24 hodin Le Mans 1967

Tisková zpráva   •   Srp 16, 2017 09:45 CEST

Ford GT '67 Heritage
  • Speciální červeno-bílé barevné provedení Fordu GT v nové edici ’67 Heritage je připomínkou závodního vozu Ford GT40 Mk IV, s nímž Dan Gurney a A. J. Foyt v roce 1967 zvítězili v závodě 24 hodin Le Mans

• Exkluzivní barevné odstíny a povrchové úpravy se objevují rovněž v interiéru

• Vůz bude v omezeném množství nabízen v rámci nadcházejícího modelového roku

/V Praze, 16. srpna 2017/Ford GT bude k dispozici v nové limitované edici ’67 Heritage. Ford Performance tak skládá poctu závodnímu vozu Ford GT40 Mk IV, s nímž Dan Gurney a A. J. Foyt v roce 1967 zvítězili v závodě 24 hodin Le Mans. Limitovaná edice se vyznačuje speciálním barevným provedením interiéru i exteriéru a také exkluzivní povrchovou úpravou kol.

„Když jsme uvažovali o důstojném nástupci edice ’66 Heritage, logicky jsme se zaměřili na naše další vítězství v Le Mans, které vybojovali Američané Dan Gurney a A. J. Foyt,“ řekl Dave Pericak, ředitel Ford Performance. „Ford GT ’67 Heritage Edition je moderní interpretací jednoho z nejdůležitějších vozů v bohaté závodní historii Fordu.“

Ford GT ’67 Heritage kombinuje karoserii v červeném odstínu Race s bílými pruhy a sadou karbonových dílů s viditelnou strukturou uhlíkových vláken. Na kapotě a dveřích se objevuje grafika s motivem startovního čísla 1 v bílé barvě Frozen. Dvacetipalcová jednodílná kovaná kola mají matně stříbřitou povrchovou úpravu a černé centrální matice. Vzhled vozu dotvářejí červené brzdiče a stříbrné kryty vnějších zpětných zrcátek.

Sedadla z uhlíkového kompozitu jsou čalouněna kůží s červenými švy. Stejná kombinace byla uplatněna rovněž na volantu. Řadicí „pádla“ pod volantem jsou šedě eloxovaná a dekorační prvky na palubní desce, dveřích a konstrukci sedadel mají tmavý kovový odstín.

Ford GT v edici ’67 Heritage si lze prohlédnout v konfigurátoru na FordGT.com. Vůz bude dostupný v omezeném množství v rámci nadcházejícího modelového roku.