​​V dubnu přijde do SYNC 3 populární komunitní navigace Waze

Ford rozšiřuje nabídku podporovaných aplikací v palubním systému SYNC 3. Dostupná bude navigace Waze a další

• V dubnu přijde do SYNC 3 populární komunitní navigace Waze
  • Audio aplikace Acast vybírá a doporučuje audio záznamy k poslechu v autě
  • Na veletrhu Mobile World Congress 2018 oznámil Ford i další novinky z této oblasti

/PRAHA, 28. února 2018/ – Ford dnes na veletrhu Mobile World Congress v Barceloně oznámil, že oblíbená navigační aplikace Waze bude od dubna 2018 dostupná v palubních systémech vozů Ford na mnoha světových trzích.*

Waze je největší službou svého druhu na světě. Má více než 100 milionů aktivních uživatelů. Pomáhá jim „vyzrát“ nad provozem a nalézt nejrychlejší trasu k cíli v závislosti na aktuální hustotě provozu. Uživatelé telefonů Apple iPhone budou moci promítat Waze ze svého telefonu na velkou obrazovku palubního systému. Ford již na platformě AppLink nabízí mobilní navigační aplikaci Sygic a součástí zabudovaného komunikačního a zábavního systému SYNC 3 může být
i navigace se službou FordPass Live Traffic.

Softwarové rozhraní Ford SYNC AppLink umožňuje ovládat kompatibilní mobilní aplikace prostřednictvím dotykové obrazovky systému SYNC, hlasem nebo pomocí ovládacích prvků na volantu. Za AppLink stojí SmartDeviceLink (SDL), open source software podporovaný několika výrobci automobilů. SDL vytváří jednotné rozhraní mezi aplikacemi a palubním systémem.

Ford v Barceloně dále oznámil, že podporována bude také audio aplikace Acast. Ta umožňuje stahovat audio stopy k offline poslechu a vyznačuje se funkcí inteligentního doporučování obsahu na základě délky trasy. Aplikace Acast byla jedním z vítězů soutěže „Make it Drivable“, kterou vypsal Ford v roce 2017 pro začínající vývojářské společnosti.

Ford také potvrdil, že do AppLink přicházejí následující aplikace:

• BPme – umožňuje vyhledávat čerpací stanice BP a zaplatit za palivo přímo z pohodlí svého vozu
  • Radioplayer – stream oblíbených rozhlasových pořadů a podcastů
  • Cisco WebEx – umožňuje účast na online poradách a konferencích prostřednictvím hlasových příkazů**

* Možnost používat Waze na dotykové obrazovce nabídnou nejprve vozy Ford modelového roku 2018 vybavené systémem SYNC verze 3.0 nebo vyšší. V dalších vozech Ford se systémem SYNC 3 bude ke zprovoznění této funkce zapotřebí aktualizace. Další informace o dostupnosti
v jednotlivých regionech lze nalézt na

** WebEx je k dispozici v následujících zemích: Dánsko, Německo, Spojené státy, Velká Británie, Austrálie, Kanada, Španělsko, Francie, Itálie, Japonsko, Korea, Nizozemsko, Jižní Amerika, Rusko, Švédsko, Turecko a Čína