Milka obdarovává zákazníky s pomocí nových technologií

Milka obdarovává zákazníky s pomocí nových technologií

Praha 5. března 2018 - Značka čokolády Milka připravila pro své zákazníky novou spotřebitelskou soutěž, při které využívá možnosti registrace prostřednictvím aplikace Facebook Messenger. Uživatelům stačí koupit jakýkoliv produkt Milka v jakékoliv nominální hodnotě, vyfotit na mobil účtenku a nahrát ji do soukromé zprávy, tedy přes Messenger Facebook u profilu Milka. Ohledně postupu v průběhu registrace je přitom přímo naviguje automatizovaný Messenger bot. Do soutěže, která poběží až do 13. března, je zároveň možné se registrovat také prostřednictvím webových stránek značky Milka.

„Registrace přes mobil a klidně rovnou z obchodu je snadná a rychlá,“ říká Kristina Mikulová, manažerka značky Milka. „A to jsme přesně chtěli. Použití Messengeru vidíme jako uživatelsky komfortnější než prostřednictvím webové stránky, byť i tu nadále využíváme. Zapojení těchto aplikací je v komunikaci se spotřebiteli nové, ale už teď se ukazuje, že plně funkční. Zhruba čtvrtina z celkového množství registrovaných soutěžních účtenek je získaná právě přes Facebook Messengera,“ dodává s tím, že z účtenek registrovaných v jednom dni je každý nadcházející den počítačovým algoritmem náhodně vybráno 333 vítězů brandovaných Milka termosek.

Přípravu a realizaci celé kampaně má na starost agentura Peppermint digital. Stojí za kreativním konceptem i tvorbou vizuálů do všech komunikačních formátů a kanálů. Kromě České republiky a Slovenska ji zajišťuje ještě pro Polsko. Idea kampaně je rozpracována v POS materiálech, social media kanálech a také zapojuje influencery. Nákup médií zajišťuje Carat.

„Využívání Messenger bota je obrovský trend, a navíc je to další kanál, kde se dá propojit uživatel se značkou. Bot je ideálním nástrojem pro odbavení velkého množství uživatelských vstupů, spotřebitelských soutěží úplně typicky. Pro vstup do soutěže využíváme Facebook reklamy ve formátu click-to-messenger, které po kliknutí rovnou zahájí konverzaci s botem. Po prvních dvou týdnech kampaně se míra prokliků CTR přesahující 5 % jeví jako extrémně výkonná,“ doplňuje Klára Muranová, account directorka agentury Peppermint.

Messenger bot je do 13. března dostupný na Facebook stránce Milka nebo na odkazu: https://www.m.me/Milka.cz.sk

CZ: Společnosti Mondelez Czech Republic s.r.o. a Mondelez Slovakia s.r.o. jsou součástí skupiny společností Mondelēz International, která je předním světovým výrobcem čokolády, sušenek, žvýkaček a bonbonů. V současné době zaměstnává 90 tisíc zaměstnanců a své výrobky prodává ve 165 zemích světa. Mezi její nejznámější značky patří čokoláda Milka a Cadbury, sušenky Oreo a LU nebo žvýkačky Trident. Do portfolia produktů na českém a slovenském trhu patří značky BeBe Dobré ráno, Brumík, Fidorka, Figaro, Halls, Kolonáda, Miňonky, TUC či Zlaté. Mondelēz International je v České republice a na Slovensku jedničkou ve výrobě sušenek a čokoládových cukrovinek. Ve čtyřech továrnách, dvou obchodních jednotkách a centru sdílených služeb zaměstnává téměř 2,5 tisíce lidí. Obchodní zastoupení firmy zde prodává 430 produktů pod 19 značkami. Více na www.mondelezinternational.com, www.facebook.com/mondelezinternational a www.twitter.com/MDLZ.

SK: Spoločnosti Mondelez Czech Republic s.r.o. a Mondelez Slovakia s.r.o. sú súčasťou skupiny spoločností Mondelēz International, ktorá je popredným svetovým výrobcom čokolády, sušienok, žuvačiek a bonbónov. V súčasnosti zamestnáva 90 tisíc zamestnancov a svoje výrobky predáva v 165 krajinách. Medzi jej najznámejšie značky patria čokolády Milka a Cadbury, sušienky Oreo a LU alebo žuvačky Trident. Do portfólia produktov na českom a slovenskom trhu patria značky BeBe Dobré ráno, Brumík, Fidorka, Figaro, Halls, Kolonáda, Miňonky, TUC či Zlaté. Mondelēz International je v Českej republike a na Slovensku jednotkou vo výrobe sušienok a čokoládových cukroviniek. V štyroch továrňach, dvoch obchodných jednotkách a centre zdieľaných služieb zamestnáva takmer 2,5 tisíc ľudí. Obchodné zastúpenie firmy tu predáva 430 produktov pod 19 značkami.

Ďalšie informácie nájdete na www.mondelezinternational.com, www.facebook.com/mondelezinternationalwww.twitter.com/MDLZ.