Pressemeddelelse -

GRÅZON – ny originalserie fra C More om terrorisme med Birgitte Hjort Sørensen

Gråzon er en dramathriller på ti afsnit, som skildrer hændelserne omkring et planlagt terrorattentat mod Skandinavien. Victoria (Birgitte Hjort Sørensen) arbejder som ingeniør med speciale i droner. Hun bliver taget som gidsel af terrorister i sit eget hjem samtidig med at politiet i Sverige, anført af SÄPO-agenten Eva (Tova Magnusson), og de danske kollegaer fra PET forsøger at forhindre et forestående terrorangreb. Skæbnen vil, at de to kvinder sammenflettes i en gråzone, hvor moral og ansvar sættes på spil.

- Dramaserier er bedst, når de – ud over at underholde os – formår at gøre vores komplekse virkelighed lidt mere begribelig. Med Gråzon fandt vi en historie, vi har savnet og længtes efter. At tage en historie som Gråzon, stiller vældigt høje krav til ophavsmændene og med Cosmo og TV 2 Danmark fandt vi konstellationen, som vi er umådelig glade og taknemmelige for at få lov til at indgå i, siger Johanna Bergenstråhle, dramachef for C More og TV4.

Tidligere i 2017 har Colin Nutleys serie Savnet, thrillerserien Farang med Ola Rapace i hovedrollen og detektivserien Rebecka Martinsson bidraget til en stor seerfremgang hos C More og TV4. Med Gråzon fortsættes den stærke satsning på at tilbyde seerne drama af høj kvalitet denne gang i form af en stor skandinavisk samproduktion. Dramathrilleren er skrevet af manuskriptforfatterne Oskar Söderlund og Morten Dragsted, og bliver produceret af Rasmus Thorsen på Cosmo Film. Den prisbelønnede instruktør Jesper W. Nilson instruerer de første fem afsnit.

- Gråzon er en original historie, som vi har udviklet over en årrække. Fra starten har fokus været skandinavisk, og det har været afgørende for vores univers, at det skulle lykkes at få sammensat et internationalt samarbejde. Vi laver en international dramathriller med et aktuelt tema, som rører os alle. En historie som ser ind i hjertet på det, som gør os menneskelige. Vi ser frem til at starte optagelserne og at skabe et relevant og spændende drama for vores danske, svenske og internationale publikum siger Rasmus Thorsen, producent hos Cosmo Film.

Gråzon får premiere i foråret 2018 på C More. Birgitte Hjort Sørensen har tidligere kunnet ses i Hollywood filmen Pitch Perfect, HBO-serien Vinyl og den dramaserien Borgen. Den respekterede skuespiller og instruktør Tova Magnusson har senest været aktuel med Savnet og Broen. I øvrige roller ses blandt andre Ardalan Esmaili, Karin Franz Körlof og Johan Rahaeus.

Gråzon produceres af Cosmo Film i samarbejde med Tv4, C More og TV 2 Danmark, ZDFNeo, NRK Norge, SF Studios Sverige og Nadcon Film med støtte af Public Service Puljen, Svenska Filminstituttet, Copenhagen Film Fund, Creative Europe Programme of the European Union og Nordisk Film & TV Fond.

Emner

  • Livsstil, mode, fritid

Kategorier

  • serier
  • streaming
  • c more
  • birgitte hjort sørensen
  • tova magnusson
  • dramaserie
  • thrillerserie
  • skandinavien

Forestil dig at du kan vælge frit mellem utallige film og serier, børneunderholdning samt dokumentarer og se det præcis, hvornår du ønsker. C More har aftaler med en lang række film- og serieproducenter, som sikrer C Mores kunder adgang til de største blockbustere og nyeste serier fra USA.

Du kan se C More på dit tv eller online. Ønsker du at se C More på dit tv, så skal du oprette dit C More abonnement hos din nuværende tv-leverandør. Du bestiller C More lettest ved at kontakte din nuværende tv-leverandør direkte. Kontakt din tv-leverandør.

Hvis du ønsker at se C More på din computer, iPad/iPhone, Android tablet/smartphone kan du købe adgang direkte på http://cmore.dk/signup/c-more-film-dk.

C MORE

Kontakt

Johnny Jensen

Pressekontakt Film- og serieredaktør Film og serier +45 26 70 71 25