Nyhed -

Dansk bronze i l'Avenir - og sejr i Nations' Cup

De danske U23-ryttere kørte et formidabelt Tour de l'Avenir, hvor Kasper Asgreen vandt 1. etape, og Niklas Eg blev samlet nummer tre - og resultaterne var med til at sikre Danmark en imponerende sejr i U23 Nations' Cup.

Landstræner Anders Lund havde sat forventningerne højt - målet var en tidlig etapesejr og en samlet podieplacering - men allerede fra 1. etape stod det klart, at de danske U23-ryttere var i stand til at indfri dem. Kasper Asgreen viste igen nogle af de kvaliteter, der sikrede ham EM-guldet på enkeltstarten i Herning for en lille måned siden, da han på løbets indledende etape som den eneste fra et tidligt udbrud formåede at holde feltet bag sig. 

Etapesejren sendte Asgreen i gult, og det danske hold forsvarede trøjen på flotteste vis helt frem til 5. etape. På 8. og næstsidste etape tråde Niklas Eg så for alvor i karakter og kørte sig ind på en tredjeplads både på etapen og samlet - stærkt assisteret af Jonas Gregaard og Jesper Schultz, der blev henholdsvis nummer 9 og 19 på etapen. 

Sidste etape bød på Tour de France-klassikere som Col de Albiez og Col de la Madeleine, hvor de trætte danske ryttere leverede endnu en pragtpræstation - Gregaard blev nummer fem på etapen, og Eg sad med i favoritgruppen og forsvarede dermed sin samlede podieplads. 

Tour de l'Avenir var også sidste afdeling af U23 Nations' Cup 2017, og den samlede danske sejr foran Belgien og Frankrig taler sit helt eget sprog om de danske talenters niveau - et helt enestående resultat, og generelt havde landstræner Anders Lund grund til at være tilfreds efter løbets afslutning:

"Det har været et forrygende cykelløb, hvor vi er lykkedes med alt det, vi håbede på inden. En etapesejr, fire dage i gult og Eg på podiet er fantastiske resultater. Men også den samlede sejr i Nations' Cup fortæller om en sæson, hvor de unge danskere har været på et meget højt niveau. Jeg er glad og stolt over, hvad drengene har præsteret," fastslog en begejstret landstræner.

Niklas Eg på podiet ved siden af vinderen Egan Bernal, der fra næste år kører for Team Sky (tv), og Kasper Asgreen, der sejrer og kører sig i gult på første etape (th).

Emner

  • Cykling