Pressemeddelelse -

​Oscar til sydkoreansk film kom bag på Danske Spil

Den sydkoreanske fim ’Parasite’ vandt i nat en Oscar for ’Bedste film’. De fleste havde ellers spået, at Oscar-statuetten ville gå til krigsfilmen ’1917’. Det gjaldt også Danske Spil, som tidligere har givet odds 20,00 på filmen, der er instrueret af sydkoreaneren Bong Joon–ho.

Der blev skrevet historie i nat ved uddelingen af Oscar-statuetter i Dolby Theater i Los Angeles.

For første gang nogensinde gik den mest prestigefyldte kategori for årets ’Bedste film’ til en ikke-engelsksproget film. Det var filmen ’Parasite’, som løb med den fornemmeste af alle Oscar-priserne.

Og det var en overraskelse for mange – også for oddssætterne i Danske Spil, som ikke havde forventet, at filmen ville nå helt til tops:

”Da vi åbnede for spil på Oscars i august, satte vi oddset på 25,00. Senere hen justerede vi oddset en hel del, men vi har spillere, som tidligt har sat penge på, at den sydkoreanske film ville vinde for bedste film. De kan nu se frem til at få deres indskud 20 gange igen”, siger Mathias Reimer, oddsætter i Danske Spil.

Den amerikanske krigsfilm ’1917’ har hele vejen igennem været topfavorit til at vinde en Oscar for ’Bedste film’. Men ’Parasite’ stod efterhånden stærkere og stærkere blandt de nominerede, og de senere uger er oddset derfor faldet. Kort før det blev annonceret, at den sydkoreanske film vandt den fornemme filmpris, stod oddset på 2,00.

Foruden årets ’Bedste film’ vandt ’Parasite’, der handler om en arbejdsløs familie i Sydkorea, som begynder at arbejde i huset hos en rig familie, tre andre Oscar-statuetter. 

Bong Joon-ho fik prisen for ’Bedste Instruktør’, og derudover hjemtog filmen priserne for bedste originale manuskript og internationale film.

Emner

  • Sport

Kategorier

  • oscar
  • oddset
  • danske spil

Kontakt

Kontakt vores presseafdeling

Pressekontakt 30851785 Danske Spil Presse arkiv