Pressemeddelelse -

​Verdens første butik med overskudsmad fejrer 1 års fødselsdag

Onsdag den 22. februar fejrer Wefood 1 års fødselsdag – og der er nok at fejre. På bare et år har Wefood solgt 100 ton overskudsmad. I stedet for at smide maden ud, er den blevet omsat for 1,2 millioner kroner. Overskuddet går ubeskåret til Folkekirkens Nødhjælps arbejde med verdens fattigste.

I Danmark smider vi 700.000 ton spiselig mad ud hvert år. Samtidig sulter næsten 800 millioner mennesker verden over. Den kendsgerning var udgangspunktet, da Wefood sidste år valgte at åbne verdens første butik med overskudsmad.

”Vi er utrolig glade og stolte over, hvad Wefood har opnået på et år. Takket være de mange frivillige, vores kunder og ikke mindst leverandørerne, markerer det første år et kæmpe dansk engagement i kampen mod madspild og fattigdom”, siger Bassel Hmeidan, projektleder for Wefood i Folkekirkens Nødhjælp.

En del af et større billede
Wefood butikkerne sælger varer, som enten er blevet produceret i for store mængder, er tæt på udløbsdato eller hvor emballagen er beskadiget. Men varerne fejler ingenting.

”Vores frivillige kører rundt til leverandører, der har madvarer, som ellers skulle have været smidt ud. Ofte handler det om, at emballagen er forkert, eller at man ligger inde med overskydende varer på hylderne. Det henter vi og sælger billigt til vores kunder”, siger Bassel Hmeidan.

En inspiration for andre lande
Nyheden om Wefood er gået verden rundt. Senest har britiske BBC været på besøg i Wefood og lavet en længere reportage om kampen mod madspild i Danmark.

”Vi har været meget positivt overraskede over alt den opmærksomhed, som Wefood har fået. Vi kan virkelig mærke, at vi har ramt en dagsorden, som både folk og politikere går op i. Vi håber meget, at al denne opmærksomhed vil inspirere andre lande til at gøre noget lignende” siger Bassel Hmeidan.

Om Wefood

  • Wefood har to butikker, en på Amager og en på Nørrebro i København
  • Butikkerne bliver drevet af ca. 150 frivillige. De frivillige er med i alt fra økonomiplanlægning, transport af mad og salget i butikkerne
  • Maden bliver doneret af en lang række virksomheder, og der kommer hele tiden nye leverandører til.
  • I 2017 åbner Folkekirkens Nødhjælp den tredje Wefood butik i Århus
  • Butikkerne er blevet støttet gennem salg af folkeaktier, som indtil nu har givet omkring 1,9 millioner. Og så har både Fonden Roskilde Festival og Poul Due Jensens Fond doneret henholdsvis en halv og en hel million kroner. 

Emner

  • Miljø, energi

Folkekirkens Nødhjælps formål er at styrke verdens fattigste i kampen for et værdigt liv.

Folkekirkens Nødhjælp har sine rødder i den danske folkekirke, men arbejder der, hvor nøden er størst, uden hensyn til religion, køn, race eller politisk overbevisning.

Kontakt

Birgitte Qvist-Sørensen

Pressekontakt Generalsekretær Folkekirkens Nødhjælp 29 70 06 23

Charlotte Harder Nielsen

Pressekontakt Pressechef/Head of media +45 5060 2080

Jonas Nøddekær

Pressekontakt International direktør Udvikling af programmer og projekter, internationalt 29 69 91 21

Kenneth Kamp Butzbach

Pressekontakt Engagement Chef Overordnet ansvarlig for Kommunikation, Genbrug, Sogneindsamling, Kampagner, Facere og donorsamarbejde 29 69 91 20