Pressemeddelelse -

International street basket finale i København

Overborgmester Frank Jensen byder velkommen på asfalten, når over 100 danske og internationale hold skal kæmpe om titlen som Danmarksmestre ved Skandinaviens største street basket turnering.

Hovedstaden lægger i weekenden d. 24.-25. august asfalt til den internationale street basket turnering 3x3 EuroTour 2013 GAM3 Finals, hvor over 100 danske og internationale hold er klar til kamp. Det er non-profit organisationen GAM3, som i samarbejde med Danmarks Basketball Forbund og det Europæiske Basketball Forbund (FIBA Europe) afholder Danmarksmesterskabet i street basket. GAM3 har i mere end 10 år afviklet gadeidrætsaktiviteter i udsatte boligområder i hele landet, og mange af de børn og unge, som deltager i GAM3’s lokale træninger i gadeidræt, har nu kvalificeret sig til DM-turneringen og skal kæmpe om podiepladserne.

Turneringen har i år også tiltrukket rekordmange udenlandske hold, bl.a. fra Tyskland, Slovenien, Kroatien, Holland og Finland. Vinderne af den ældste herrerække kvalificerer sig nemlig til både til EuroTour finalerne  i Ungarn og den europæiske World Tour finale i Schweiz arrangeret af FIBA. Blandt de deltagende hold i København er Team Cedevita Statist fra Kroatien, der sidste år vandt den europæiske udgave af FIBA’s World Tour og senere kæmpede sig til en sølvmedalje ved World Tour finalen i Miami 2012.

Der hvor det hele startede
Turneringen afvikles på Gunnar Nu Hansens Plads, og det er ikke en tilfældighed. For enden af pladsen ligger nemlig Danmarks ældste street basket bane, hvor street basket spillere har kæmpet om sejren lige siden sporten kom til Danmark. Street basketbanen i Fælledparken blev i sin tid bygget til amerikanske soldater, der var på orlov i Danmark efter Anden Verdenskrig.

“Det var i Fælledparken at fundamentet til dansk street basket blev støbt, da amerikanske spillere i den danske basketliga begyndte at mødes dernede omkring 1980. Dengang var stilen afrohår, knæstrømber og lårkorte shorts, og med en ghettoblaster på sidelinjen var scenen sat til intense kampe hver weekend. Efter at have afholdt GAM3 Finals på Rådhuspladsen og andre steder i København siden 2002 er vi stolte af at vende tilbage der, hvor det hele startede.” udtaler Mikkel Selmar, der er ansvarlig for turneringen.

Overborgmester i København, Frank Jensen, åbner turneringen og byder deltagere og publikum velkommen til en weekend i streetkulturens tegn. Udover basketkampene vil der være turneringer i street soccer samt et ’Street Dance Show’, hvor dansepiger fra boligområder i hele landet optræder. Nogle af Europas dygtigste street dansere vil også være at finde, når de kæmper mod hinanden i en ’All Styles Dance Battle’ og traditionen tro lukkes GAM3 Finals med en højtflyvende ’Slam Dunk Contest’. Eventet er gratis.

PRAKTISK INFORMATION

PROGRAM
Lørdag den 24. august
Kl. 10:50: Overborgmester Frank Jensen åbner turneringen
Kl. 11:00-17:00: DM i street basket turnering inkl. DM i kørestolsbasket
Kl. 14.20 Street Dance opvisning

Kl. 15.00 3-point skudkonkurrence for piger
Kl. 16.40 All Styles Dance Battle (indledende runder)

Søndag den 25. august
Kl. 10:00-17: DM i street basket
Kl 13.00: All styles dance battle (finale)
Kl. 13.45 Ponyblod (Live koncert)
Kl. 16.40 Finale i ældste herrerække i DM i streetbasket
Kl. 17.00 Slam Dunk Contest

Sted: Gunnar Nu Hansens Plads, Østerbro, København.

Se programmet for hele GAM3 Finals på: http://www.GAM3.dk/finals

Hent pressefotos her

Yderligere information og interviews:

Mikkel Selmar, Projektleder og ansvarlig for GAM3 Finals
Tlf.: 2893 2116 . Email: mikkel.selmar@GAM3.dk

Det vil være muligt at få interviews med de kvalificerede hold – kontakt da ovenstående for kontaktoplysninger på spillerne.


Emner

  • Sport

Kategorier

  • your gam3
  • gam3 finals
  • dm i street basket
  • fiba
  • 3x3
  • GAM3
  • StreetMekka
  • asfalt
  • gadeidræt

Om GAM3
GAM3 er en dansk baseret non-profit organisation, som i mere end 10 år har arrangeret gadeidrætsaktiviteter med særligt fokus på forebyggelse af konflikt og marginalisering. I 2013 arrangerer GAM3 aktiviteter i 32 udsatte boligområder over hele Danmark. På gadeplan har organisationen over 70 gadeidrætsinstruktører og 150 frivillige, der gør de mange aktiviteter på asfalten mulige at gennemføre. I 2010 slog GAM3 i samarbejde med Københavns Kommune portene op for den første indendørs gadeidrætsfacilitet – et StreetMekka – hvor de unge i københavnsområdet kan dyrke deres passion for den uformelle idræt året rundt.

Relateret materiale