Pressemeddelelse -

Street Party på Frederiksberg

GAME inviterer 20. - 22. juni til tre dages gratis gadefest på Frederiksberg. Konceptet er kærlighed til asfalt og navne som Shaka Loveless  og Pharfar blander sig med street basket, street soccer, parkour, street dance og rap til et ’Street party’, der lige nu har mere end 7.000 tilmeldte på Facebook.

Det kommer ikke til at gå stille for sig, når ’Street Party’ for fjerde år i træk rammer Frederiksberg. ’Street Party’ er en hyldest til streetkulturen og byder på en bred palet af aktiviteter, samt dugfriske toner fra den danske musikscene. Programmet indeholder rap, street basket, street dance, skateboard workshops, parkour, street soccer og street art, mens Shaka Loveless, Pharfar, Jimilian, Kaka og Amro sammen med et stort lineup af lokale stjerner, fyrer op under festen med liveoptrædener.

Karriereraket for unge
Gadefesten er også en mulighed for lokale børn og unge at gå endnu længere ind i gadekulturen, når de workshops, som kører under festivalen, fører til længere forløb i de lokale ungdomsklubber. Det unge rap-talent, Iris Poparic, har været en del  af Street Party samarbejdet med ungdomsklubben Cassiopeia, og har været med til at udvikle den 16-årige lokale helt til etableret sanger, sangskriver og danser.

- Det var ved Street Party det ligesom skete. Efter det var jeg overbevist om, at det her er noget, jeg gerne vil, siger Iris Poparic, som optræder ved Street Party om fredag i Stjernen.

Mød Iris her, hvor hun fortæller, hvordan GAME har hjulpet hende til at få drømme og talen til at gå op i en højere enhed: http://vimeo.com/79877682

Samarbejde bygger bro
Street Party er resultatet af en bred indsats der går på tværs af en lang række lokale aktører. Frederiksberg Kommunes borgmester, Jørgen Glenthøj,
 roser Street Party og de mange andre initiativer, der bliver taget i den spirende gadekultur.

- Der kommer flere og flere unge til Frederiksberg, og der skal også
 være aktiviteter for dem. Street Party er ved at udvikle sig til en årlig tradition her på Frederiksberg, og vi får rigtig mange positive tilbagemeldinger fra målgruppen. Jeg tror og håber, at dette initiativ udvikler sig til at blive en del af vores by – til gavn for de unge og for mangfoldigheden, forklarer borgmesteren.

Fakta
Street Party festival er gratis for alle. Se mere på Facebook.

Street Party er et samarbejde mellem GAME, Frederiksberg Kommune, Kultur og Fritid, Fritids og ungdomsklubberne: Cassiopeia, Norden, Fillipa og Jokeren, De Boligsociale Indsatser, AKB-Stjernen, FFB, Lejerbo, Børnekulturens Netværk, Områdefornyelserne i Søndermarken og Ndr. Fasanvej, Politiet, SSP og Frederiksberg Boldklub.

Fredag 20. juni kl. 16-20 Boligområdet, Stjernen
Lørdag 21. Juni kl. 15.30 – 19.30 Boligområdet, Søndermarken
Søndag 22. Juni kl. 14-18 Boligområdet, Danmarksgården

Emner

  • Sport

Kategorier

  • street soccer
  • street basket
  • shaka loveless
  • street kultur
  • game denmark
  • gadeidræt
  • pharfar
  • frederiksberg

Regions

  • Hovedstaden

GAME er en dansk baseret non-profit organisation, som i mere end 10 år har arrangeret gadeidrætsaktiviteter med særligt fokus på forebyggelse af konflikt og marginalisering. GAME arrangerer aktiviteter i 32 udsatte boligområder over hele Danmark. På gadeplan har organisationen over 70 gadeidrætsinstruktører og 150 frivillige, der gør de mange aktiviteter på asfalten mulige at gennemføre.

Kontakt

Ida Brix

Kommunikationschef +45 2628 6553