Skip to main content

Lainaa edullisesti netistä

Pressemeddelelse   •   Jun 18, 2019 09:04 CEST

Sponsoreret indhold

Tänä päivänä lainantarjoajia on lukematon määrä ja uusia ilmaantuu koko ajan vain lisää. Lainojen vertailu voi olla hankalaa, sillä tarjonta on suuri. On siis erittäin tärkeää, että lainanhakija kilpailuttaa lainan ennen lainan ottamista. Netin vertailusivustojen avulla kuluttajan on helpompaa löytää se oikea laina juuri hänen tarpeillensa.

Kuka vain voi tarvita lainaa. Uuden auton osto, asunnon hankinta tai lomareissu saattaa kaivata rahoitusta, jolloin laina voi auttaa. Saattaa myös olla, että kaipaat rahaa vahingon korvaamiseen, esimerkiksi jos astianpesukone, puhelin tai tietokone hajoaa, saatat tarvita nopeasti rahaa uuden hankintaan.

Lainojen yksittäinen vertailu voi olla kuitenkin hankalaa ja aikaa vievää. Sen sijaan, että rupeat vertailemaan jokaista lainaa eri sivustoilta keskenään, voit käyttää Morebanker lainavertailusivustoa. Morebanker kilpailuttaa lainat puolestasi ja helpottaa työtäsi oikean lainan löytämisessä.

Kun harkitset lainan ottoa, on tärkeää tietää, paljon lainaa todella tarvitset. Nyrkkisääntö lainanotossa on se, että ota lainaa vain se summa, jonka tarvitset. Näin voidaan välttyä liian suuren lainan ottamiselta ja siltä, että et kykene maksamaan lainaa takaisin. Useat maksuvaikeuksiin johtaneet lainat ovat lainoja, jotka on otettu vaikkei henkilön taloudellinen tilanne pysty kattamaan lainan takaisinmaksua. On siis tärkeää punnita omaa taloudellista tilannetta, ennen kuin päätät lainata.

Laina tulee aina mukauttaa lainanhakijan henkilökohtaisiin tarpeisiin. Lainasumman lisäksi tulee sinun miettiä, kuinka pitkä laina-aika sopii sinun taloudelliseen tilanteeseesi. Lyhyt laina-aika tarkoittaa sitä, että maksat lainan nopeasti takaisin, jolloin kuukausierät voivat olla tuntuvia mutta suhteessa laina on sinulle halvempi. Pidempi laina-aika antaa mahdollisuuden maksaa lainan takaisin pidemmällä aikavälillä, jolloin kuukausierät ovat pienempiä, mutta kokonaisuudessa laina on kalliimpi.

Tutustu lainaehtoihin

Tänä päivänä lainaaminen on helppoa, kiitos nettilainojen. On kuitenkin erittäin tärkeää tutustua lainojen ehtoihin ja olla tietoinen mitä lainanottajalta vaaditaan. Vaatimuksia ei ole kuitenkaan useita. Lainan hakeminen on helppoa, jos täytät vain seuraavat vaatimukset:

  • Sinulla on verkkopankkitunnukset tunnistautumiseen ja lainan allekirjoittamiseen
  • Tili, jolle laina maksetaan (verkkopankki)
  • Pysyvä osoite Suomessa
  • Täysi-ikäisyys (joskus myös 20-vuoden ikä)
  • Puhtaat luottotiedot

Vaatimusten vähäisyydestä johtuen, suurin vastuu on lainanhakijalla. Lainanhakijan tulee tietää kuinka suuren lainan hän voi ottaa ja minkälaisella takaisinmaksuajalla. Huonosti suunniteltu laina voi johtaa maksuongelmiin, jos lainanottaja ei kykenekään maksamaan lainaa takaisin ajallaan.

On suositeltavaa tehdä yleiskatsaus omaan taloudelliseen tilanteeseen ennen lainaamista. Näin lainanhakija tietää kuinka suuren kuukausierän hän kykenee maksamaan takaisin lainastaan. Näin voidaan välttyä liian suurelta lainasummalta, sekä lainanottaja osaa asettaa lainalleen oikean laina-ajan. On myös tärkeää, että maksusuunnitelma lainaa otettaessa on realistinen, sillä suunnitelman muuttaminen jälkikäteen aiheuttaa useasti lisäkuluja.

Valitse oikea lainatyyppi

Kun lainaa aiotaan ottaa, on tärkeää myös tutustua eri lainamuotoihin. Oikean lainatyypin valitseminen voi auttaa lainantakaisinmaksussa. Eri lainoilla on eri heikkoudet ja vahvuudet, joita lainanhakijan tulisi punnita.

Pankkilainan otto on useasti hidas prosessi sekä pankkilainalle tulee asettaa vakuus, esimerkiksi asunto tai kesämökki useasti kelpaavat vakuudeksi. Perinteinen pankkilaina on kuitenkin nettilainoja suhteellisesti halvempi, sillä pankkilainojen korot ovat matalampia.

Nettilainojen avulla lainaa voidaan hakea nopeasti. Esimerkiksi pienlaina on nopea tapa lainata rahaa, mutta kulut ovat useasti näille lainoille suuremmat.

Myös luottokortin avulla voi saada luottoa. Kuitenkin näissä tilanteissa, saatetaan kohdata samoja ongelmia kuin pankkilainojen saralla. Luottokorttien luottorajat voivat myös olla matalia, jolloin luottosumma ei välttämättä kata rahantarvetta.

Lainatessa on aina tärkeää, että kilpailutat lainan tai luoton. Näin voit varmistua, että saat aina edullisimman tarjouksen lainasta. On myös erittäin suositeltavaa, että lähetät ainakin kolme lainahakemusta eri lainantarjoajille, jotta pystyt vertailemaan lainatarjouksiasi. Morebanker auttaa sinua lainojen kilpailuttamisessa ja oikean lainan valitsemisessa.