Pressmeddelande -

Kanal 5 sänder ny dokumentär om ubåtsfallet

Historien om den danske uppfinnaren Peter Madsen, misstänkt för mord på den svenska journalisten Kim Wall, har uppmärksammats över hela världen. Kim Walls kvarlevor hittades i havet, men händelseförloppet ombord på ubåten är ännu inte klarlagt. Discovery Networks Danmark har följt utredningen och händelserna från att Kim Wall steg ombord på UC3 Nautilus till att Peter Madsen i januari 2018 åtalades för mord. Dokumentären Ubåtsfallet sänds söndagen den 4 mars 22:00 på Kanal 5.

Ubåtsfallet har blivit ett av modern tids mest omtalade rättsfall i Danmark och Sverige. Historien om den kände danske uppfinnaren Peter Madsen som står åtalad misstänkt för mord på den framstående svenska journalisten Kim Wall har följts intensivt av medier och allmänhet i såväl Skandinavien som över hela världen sedan dagen i augusti 2017 då Madsens ubåt under oklara omständigheter försvann ner i djupet i Kögebukten.

Den danska dokumentären Ubåtsfallet, producerad av Heartland för Discovery Networks Danmark, redogör steg för steg för händelseförloppet från att den svenska journalisten Kim Wall följde med Peter Madsen ut i hans ubåt för att göra ett reportage om den danske uppfinnaren - till dess att Madsen i januari åtalades för mord, sexualbrott och brott mot grifefriden. Bland andra vittnen, polis, experter, journalister och nära vänner till Madsen ger alla sin del av historien.

I de två avsnitten, som sänds på Kanal 5 med premiär den 4 mars, får tittarna ta del av utredningen, bland annat genom intervjuer med Kurt Kragh, tidigare utredare vid den danska polisens mordgrupp, psykiatrikern Henrik Day Poulsen, försvarsadvokaten Mette Grith Stage och personer som arbetade med eftersökningarna i Öresund. Även Madsens älskarinna, Deidre King, medverkar och berättar om sina och Madsens planer på att bege sig ut med ubåten dagen efter Kim Walls försvinnande.

Ubåtsfallet produceras av Heartland för Discovery Networks Danmark och sänds i svenska Kanal 5 med premiär den 4 mars 22:00.

Ämnen

  • Underhållning

Discovery Networks Sweden ägs av Discovery Communications (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) som är världens största mediaföretag inom nonfiction och som via 155 tv-kanaler når över 3 miljarder tittare i drygt 220 länder och territorier.

Discovery Networks Sweden har en veckoräckvidd på drygt 4 miljoner tittare och omfattar i Sverige tv-kanalerna Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery Channel, Eurosport 1, Eurosport 2,TLC, Animal Planet, Discovery Science, Investigation Discovery, Discovery World, Discovery HD Showcase och Animal Planet HD, samt onlineplattformen Dplay.