Pressemeddelelse -

Kulturværftet klar med program for Kulturnatten

Under overskriften ’Skab’ kredser Kulturværftet i år om både skabe og skabelser. Fra fællesskaber og venskaber til dét at skabe sig og over til skabelser som fx Frankenstein, der i år fylder 200 år. Fra kl. 17.00 til 22.00 byder Biblioteket, Værftsmuseet og Spisehuset på et væld af aktiviteter for nysgerrige børn og voksne. Tjek hele programmet, der er spækket med levende musik og sang, gode historier, bevægelse og oplæsning, når der den 28. september er kulturnat i Helsingør.

Bogskulpturer og værftshistorie

Allerede fra kl. 17 kan børn og barnlige sjæle skabe bogskulpturer ud af bibliotekets kasserede bøger i børnebiblioteket. Kort efter fyres der op i blåfadet med gratis marshmellows foran Spisehuset, lige som Værftsmuseet slår dørene op for forskellige aktiviteter.

Fødselaren Frankenstein

På Dækket i biblioteket holder den lokale historiker Ole Birket-Smith foredrag om Frankenstein, en skabelseshistorie, der i år fylder 200 år. Kort efter slår Spisehusets husorkester Olsen & Madsen & Olsen strengene an til levende musik i to sæt ved bålfadet uden for huset, som det efterhånden er traditionen på Kulturnatten.

100 korsangere, meditation og workshop om lyd og teknologi

Det store kor Open Voices stiller kl. 19 op til koncert på Store Scene, hvor flere end 100 mennesker synger både pop- og gospelsange. Samtidig kan de legelystne bygge lydmaskiner i workshoppen Lyd & Teknologi. Workshoppen afsluttes med en lille performance på de nybyggede instrumenter og lydmaskiner. Og har man efterfølgende brug for noget helt andet, inviterer Kenneth Plon indenfor på Lille Scene til en guidet opdagelsesrejse ud i, hvad meditation er i praksis. Samtidig spiller Kronborg Brass op på Den Røde Plads.

Aftenens program slutter, når den store samlede afslutning på Kulturnatten, Johnnys stunt show, folder sig ud på Axeltorv.

TIDPLAN I KORT FORM:

17:00: Skab din egen bogskulptur, Børnebiblioteket

18:00: Frankenstein, en skabelseshistorie, fylder 200 år, Dækket

18:00: Bålfad, food trucks og marshmellows, på kajen foran Spisehuset

18:00: Oplev værftsstemningen, Værftsmuseet

18:30: Husorkesteret spiller på kajen, foran Spisehuset

19:00: Koncert med Open Voices, Store Scene

19:00: Skab din egen lyd, workshop, Dækket

20:00: Frihed i Nuet - meditation i praksis, Lille Scene

20:00: Kronborg Brass, Den Røde Plads

22:00: SLUT – fælles afslutning på Axeltorv

Related links

Emner

  • Kunst, kultur, underholdning

Kategorier

  • kulturnat
  • kulturværftet

Kulturværftet ligger på havnen i Helsingør og udgør sammen med M/S Museet for Søfart og Kronborg Slot området Kulturhavn Kronborg. Kulturværftet er Nordsjællands største kulturhus, som sammen med byens ældre kulturhus Toldkammeret lægger scener og rum til en bred vifte af lokale, nationale og internationale kulturevents året rundt. 

Kontakt

Anne Borg

Pressekontakt PR, Kommunikation & Marketing Koncerter, festivaler & program 41869423