Pressemeddelelse -

Sådan sikrer du dig den perfekte campingplads på næste års Roskilde Festival

Skandinaviens største festival, Roskilde Festival, tiltrækker hvert år flere tusinde mennesker til sig. Populariteten er enorm, hvilket også kan mærkes på billetsalget. Hvert år bliver biletterne udsolgt hurtigere end før, selvom hele programmet ikke engang er offentliggjort.

Ligeledes kan populariteten nemt ses, ved de mange unge der camperer op af hegnet hvert år. De ligger i kø for at kunne løbe ind på festivalpladsen, og sikre sig den perfekte plads midt i festen. Men det er kun få der får de eftertragtede pladser – og er uheldet ude og man står uden en teltplads, kan man risikere at skulle slå sit telt op langt væk fra alt det sjove, koncerterne og festerne på campingpladsen.

I dette indlæg giver vi vores bud på, hvordan du sikrer den bedste plads, så dig og festivalvennerne kan være en del af alt det sjove

Tag et telt med der kan slås hurtigt op

Det absolut vigtigste må være at have et telt med der kan slås op i en fart. Når hegnet vælter og alle løber mod campingpladsen, er der intet værre at stå og bøvle med et telt. Her anbefales klart et pop up telt, der modsat normale telte ikke skal samles selv. Dette skal blot kastes ud i luften og derefter skal der sættes pløkker i alle siderne af teltet.

Samtidigt slipper man for at stå og bøvle med teltstænger, snore, inderlag og yderlag. Alt dette er bygget ind i teltet.

Brug en tarp til at reservere dit område

For de fleste rutinerede festivalgæster på Roskilde Festival, er det en selvfølge at man bringer en tarp med i tasken. Denne kan bruges til ”reservere” et område af campingpladsen til sig selv og sine venner – men endelig pas på du ikke tager for meget end du har brug for, at have sure naboer på festivalen er aldrig en god ide. Samtidigt er det altid rart at have en tarp, hvis det begynder at regne. Den kan med fordel bruges til dække over et telt, som har modtaget for meget regn.

Glem ikke en pavilion til din camp

En eller flere festivalpavilloner er desuden et must have. De er en glimrende måde at dele sin camp op på, og faktisk er det slet ikke så svære at slå op. Er man flere om det, vil man godt kunne få en pavillon op på blot 10 minutter. Ikke nok med det, kan de give læ og skygge og er glimrende til at holde kulden på afstand.

Sørg for at få dit telt op først

Det absolut vigtigste at få op at tasken først, er teltet. Du bør tænke på, at det er der du skal tilbringe nætterne hele den næste uge. Ja, en god plads er fed, hvis man har den. Men ligger ens festivaltelt et dårligt sted, f.eks. tæt på et lavpunkt eller tæt på festivalstien, er den gode placering til campen fuldstændig ligegyldig. Det er aldrig sjovt at stå uden et ordenligt sted og sove, vådt tøj eller at teltet i værste fald er skåret op og blevet bestjålet.

Related links