Pressemeddelelse -

PKA kåret til bedste danske klimainvestor

En ny undersøgelse fra WWF Verdensnaturfonden, der har rangeret de 17 største danske pensionsselskaber ud fra deres klimaindsats, viser, at klimaet er kommet mere i fokus hos de danske pensionsselskaber. Bedst blandt de 17 undersøgte selskaber er PKA, der scorer 9 ud af 12 mulige point. Det er fjerde år i træk, at PKA er helt i top i WWF’s undersøgelse.

Til grund for undersøgelsen er ikke kun selskabernes direkte grønne investeringer, men også deres fokus på Paris-aftalen og en kritisk tilgang til de fossile energiers fremtid.

”Vi er meget tilfredse med anerkendelsen af vores strategi. Det understreger, at kombinationen med at investere grønt, ekskludere de værste CO2-syndere og samtidig forsøge at påvirke selskaber i en mere klimavenlig retning giver rigtig god mening – både ud fra en klimamæssig og økonomisk betragtning,” siger Peter Damgaard Jensen, adm. direktør i PKA.

PKA har investeret ca. 19 mia. kr. i klimavenlige projekter, herunder i fem havvindmølleparker, der leverer grøn strøm til ca. 2,2 mio. husstande. Derudover har PKA ekskluderet en række kul, olie og gasselskaber, fordi det økonomisk og klimamæssigt ikke giver mening at investere i selskaberne.

Læs mere om WWF’s undersøgelse her

Læs mere om PKA’s ansvarlige investeringer her


Emner

  • Økonomi, finans

PKA har en samlet formue på 275 mia. kr. og administrerer pensioner for fire pensionskasser inden for social- og sundhedsområdet. PKA har godt 300.000 medlemmer, som er sikret pensionsordning via overenskomster, og selvstændige eller privatansatte uden for overenskomst kan også blive medlem i PKA.