Skjutsgruppen

Var med och fira Samåkningsdagen den första oktober!

Pressemeddelelse   •   Sep 22, 2010 22:29 CEST

Den första oktober är det dags igen för Samåkningsdagen, för andra året i rad!

Samåkningsdagen arrangeras av samåkningsrörelsen Skjutsgruppen - en rörelse inom de sociala nätverken. Skjutsgruppen vill göra samåkning så roligt, tilltalande och relevant som möjligt och har därför etablerat sig inom växande kommunikationsnätverk. 
- Vi vill finnas där människor redan är och där de lever sina liv online, säger Mattias Jägerskog, community manager för Skjutsgruppen, som startade rörelsen 2007. Skjutsgruppen fokuserar idag framförallt på Twitter och Facebook.

Uppmärksammat utomlands
Skjutsgruppen fick stor internationell publicitet våren 2010 när askmolnet lamslog stora delar av Europas flygtrafik.
- Över en natt började vi få in resor från hela Europa, säger Mattias Jägerskog. Tack vare sin etablering inom de sociala nätverken spred sig ryktet snabbt och inom några dagar hade CNN, BBC och Financial Times skrivit om Skjutsgruppen.
- Det stora trycket ledde till skapandet av vår europeiska gren "Carpool Europe" som inom några timmar fick tusentals medlemmar, säger Mattias. 
- Det var till och med en tjej som frågade om hjälp från Island, varpå en kille några timmar senare svarade att han hade några båtar. Detta visar att samåkning är så mycket mer och att det finns flera sätt att samåka på.

Ett roligt sätt att ta sig fram på
Att samåkning är så mycket mer vill Skjutsgruppen visa med Samåkningsdagen den första oktober. Tanken är att visa på anledningar att samåka och att det finns flera olika sätt att göra det på.
- Du kan samåka med buss, bil, båt, tåg eller luftballong -så länge du gör det tillsammans, säger Mattias. Att samåka ger vinster både för miljön och plånboken, och är dessutom ett roligt sätt att ta sig fram på. Ibland kan det till och med leda till överraskningar.
- En kille samåkte med Skjutsgruppen från Göteborg till Stockholm och hamnade i baksätet med en tjej som han efter resan började dejta, berättar Mattias.

För andra året i rad
Samåkningsdagen firas för andra året i rad i hela Sverige och det är gratis för vem som helst att ansluta sig. Det är deltagarna själva som kommer med förslag på hur man firar, och de kreativa idéerna finns att läsa på Skjutsgruppens olika sidor.
- Eftersom vi är en rörelse inom de sociala nätverken kommer vi sprida informationen där och nätverka under hela dagen, säger Mattias.


Här är eventet på Facebook där deltagarna samlas: http://www.facebook.com/event.php?eid=147725355255689&ref=mf

Du hittar Skjutsgruppen här:

på Facebook via www.skjutsgruppen.nu
på Twitter via twitter.com/skjutsgruppen
samt europeiska Carpool Europe via facebook.com/carpooleurope

Den officiella informationskanalen "I love Skjutsgruppen" hittas på facebook.com/skjutsgruppen

En samåkningsrörelse inom de sociala nätverken