Pressemeddelelse -

Slå græs uden at forstyrre naboen

De batteridrevne plæneklippere er nu blevet så gode, at de fremover kan køre fra de benzindrevne i ræset rundt om i de danske villahaver. Og som prikken over i’et er det også slut med støj og benzin-os. Det betyder, at man fremover kan slå græs en søndag formiddag uden at forstyrre naboen, der har valgt at sove længe.

Alle med have kan genkende billedet af manden, der frustreret og svedende på en varm sommerdag igen og igen hiver i snoren, der skal kickstarte motoren på græsslåmaskinen.

Men sådan behøver det ikke være, for med de nye batteridrevne plæneklippere er den sure pligt blevet meget nemmere og sjovere for haveejerne. Det oplever byggevarehuset BAUHAUS, som har de nye såkaldte akku-plæneklippere i sortiment.

”Der er klart en stigende tendens, at kunderne vælger en batteridreven græsslåmaskine frem for en benzindreven, hvilket jeg godt kan forstå, for der er mange fordele ved at vælge en akku-plæneklipper. Det er nemt, for med et tryk på en knap er den tændt,” fortæller Hanne Mejer Nielsen, der er produktchef i BAUHAUS.

Hun pointerer, at alle plæneklippere har en lyd, men med akku-plæneklipperen er støjniveauet minimalt. Derudover er der også yderligere fordele ved at vælge den batteridrevne plæneklipper.

”Vi har høje forventninger til de støjsvage plæneklippere. Det har alle dage været et stort irritationsmoment i villahaverne, når udeliv i sommersolen og græsslåning skal gå op i en højere enhed. Og ud over minimale støjgener, slipper man også for benzin-os, hvilket er godt for både slutbrugeren og miljøet,” forklarer Hanne Mejer Nielsen.

Slut med tur til tanken

Der er ikke noget, der er mere irriterende end at beslutte sig for at slå græs og så opdage, at tanken på plæneklipperen er tom. Tilbage i skuret opdager man, at dunken også er tom. Den eneste løsning på problemet er en tur til den lokale tankstation. Det er et problem, der er til at overse, men det kan trække plæneklippepligten en smule i langdrag. Med en akku-plæneklipper skal man blot huske at sætte batteriet til opladning efter brug, og så er den klar til at bekæmpe det høje saftige sommergræs næste gang.

”Udviklingen af lithiumbatterier er gået rigtig stærkt de sidste par år. De er blevet mindre, men har fået masser af power. Den udvikling gør en masse godt for den batteridrevne plæneklipper. Den har fået en kraftigere motor, der kan trække en del mere end før. Den slår græsset pænt og jævnt og slår endda meget højt græs uden problemer,” fortæller Kurt B. Hermansen, salgsdirektør i AL-KO Ginge A/S, der leverer akku-plæneklippere til BAUHAUS.

Alle kan bruge en akku-plæneklipperHos Stiga, der også leverer batteridrevne plæneklippere til BAUHAUS, er man lige så begejstrede for den nye generation af græsslåmaskiner.

”Der skal ikke bruges kræfter på at tænde plæneklipperen, hvilket betyder, at den er brugervenlig for alle, og det er en klar fordel for alle, særligt naturligvis, hvis man ikke er så stærk. Den er nem at tænde og betjene. Faktisk er det bare at tage den ud af redskabsskuret, trykke på en knap og man er i gang. Som noget nyt er maskinen selvkørende og er forsynet med en nyudviklet 80 volt motor,” fortæller Morten Fischer fra Stiga.

Fakta:

Akku står for akkumulator.
I de batteridrevne plæneklippere bruges lithiumbatterier

Batteriet i batteridrevne plæneklippere kan klippe ca. 500 kvm græs på et batteri.

Fototekster:

Foto 1a+b+c:

Fordelen ved den batteridrevne plæneklipper er, at behovet for service er væsentlig mindre.

Foto 2:Akku-plæneklipperen er så støjsvag, at man kan slå græs søndag formiddag uden at forstyrre naboen.

Vejledende udsalgspriser:

Stiga: 4995 kroner

Alko: 5499 kroner

Yderligere informationer:

Vedr. produkter og livsstil: Tine Skovgaard Engelbrekt Andersen, BAUHAUS, tlf. 87 42 38 79

Vedr. pressemateriale og fotos: Anne Thomsen, Kragelund Kommunikation, tlf. 87 88 20 38, mail at@kragelund-kommunikation.dk

Emner

  • Virksomhed, generelt

Kategorier

  • bauhaus
  • byggemarked
  • detailhandel
  • sommer
  • have
  • havecenter
  • græsslåmaskine
  • plæneklipper

Bauhaus er en schweizisk ejet koncern og har været i Danmark siden 1988. Bauhaus er repræsenteret i 17 lande og driver mere end 230 byggevarehuse.

Varehuskæden har cirka 1.500 medarbejdere i Danmark.

Bauhaus har 16 byggevarehuse i Esbjerg, Glostrup, Herning, Hillerød, Hjørring, Holbæk, Ishøj, Kolding, Næstved, Odense, Randers, Roskilde, Tilst, Vejle, Viby J og Aalborg.