Pressemeddelelse -

Psykiatrisk akuthjælp er reddet

Den psykiatriske akuthjælp i Region Hovedstaden bliver alligevel ikke beskåret. Underskriftindsamling og protester har fået regionens politikere til at ombestemme sig.

”En stor sejr for psykisk syge og deres pårørende”. Sådan betegner Bedre Psykiatris formand Birgit Elgaard beslutningen om at trække besparelsen tilbage.

”Det er en stor sejr, at politikerne har lyttet og valgt at bevare Det Psykiatriske Akutberedskab. Det er en så velfungerende og livsnødvendig hjælp til dem, der har det allersværest og deres pårørende”.

Som led i regionens nedskæringer i psykiatrien havde politikerne ellers besluttet at barbere knap 2 mio. kr. af budgettet i den psykiatriske akuttjeneste. Det ville have skåret tjenesten ned til at fungere i weekenden.

Beslutningen fik nogle af regionens egne psykiatere til at råbe vagt i gevær. Og da Bedre Psykiatri startede en underskriftindsamling, gik der kun få døgn før mere end 5.000 bekymrede mennesker havde skrevet under på protesten.

Og protesterne virkede. På et møde i dag har politikerne besluttet at trække besparelsen tilbage. Det psykiatriske akutberedeskab vil også fremover fungere alle ugens dage.

Det er derfor en både glad og stolt landsformand, der i dag siger tak til foreningens medlemmer.

”Det her er medlemmernes fortjeneste. Det er et godt eksempel på, hvad vi kan, når vi sammen sætter foden ned og råber politikerne op”, siger Birgit Elgaard.

Related links

Emner

  • Sociale spørgsmål

Kategorier

  • pårørende
  • psykisk sygdom
  • psykiatri
  • birgit elgaard
  • bedre psykiatri

BEDRE PSYKIATRIs vigtigste opgave er at skabe et bedre liv for pårørende til psykisk syge. Vi sætter fokus på de problemer og udfordringer, Danmarks mange pårørende står med. Og vi arbejder for, at fagfolk og politikere også får øjnene op for de pårørende.

BEDRE PSYKIATRIs andet hovedfokus er, at pårørende i højere grad skal ses som en ressource i psykiatrien. Vi arbejder derfor for, at skabe bred anerkendelse af, at pårørende er en uvurderlig ressource også i behandlingen. Det gør vi ved at støtte os til solid viden og anerkendt forskning.

Kontakt

Knud Aarup

Pressekontakt Landsformand 21328184

Thorstein Theilgaard

Pressekontakt Generalsekretær 21 24 11 91

Jesper Nissen

Pressekontakt Pressechef 24 76 54 16