Pressemeddelelse -

The Greenbrier Classic er tilbage på C More Golf efter ufrivillig pause

PGA Touren gør i denne uge stop i West Virginia. The Greenbrier Classic er en af de yngste turneringer på touren, og blev ovenikøbet ikke spillet i 2016 grundet oversvømmelser. Danny Lee der vandt i 2015, har dermed haft titlen som forsvarende mester i to år uden kamp.

The Greenbrier Classic kom på PGA Tour programmet i 2010, og er dermed en af de yngste turneringer på programmet. TPC Old White blev sidste år ramt af voldsomme oversvømmelser, så arrangørerne var i sidste ende nødsaget til at tage den sjældne beslutning om helt at aflyse turneringen. Billeder fra banen afslørede de vanvittige forhold, og banen lignede nærmere en flod end en golfbane, hvilket naturligvis umuliggjorde at spille turneringen. Tiden var samtidig for knap til at flytte turneringen til en anden lokation.
Et helt år er gået, og The Old White TPC er igen klar til at tage imod nogle af de bedste spillere i verden.

New Zealandske Danny Lee stiller op i turneringen som forsvarende mester, da han i 2015 trak sig sejrrigt ud af et firemands omspil. 26-årige Lee vandt allerede i 2009 sin første professionelle turnering, da han som 18-årig vandt Johnnie Walker Championship i Australien. Han blev dermed den anden amatør i historien til at vinde på Europa Touren, og samtidig den yngste vinder nogensinde. I år er han tilbage for at forsvare titlen fra 2015 i The Greenbrier Classic.

En anden tidligere vinder i feltet er australske Stuart Appleby. Appleby vandt den første udgave af The Greenbrier Classic i 2010, og præsterede i finalerunden den kun femte runde i 59 slag på PGA Touren. Man skal nok ikke sætte penge på, at Abbleby gentager bedriften. Den nidobbelte PGA Tour vinder og tidligere nummer otte i verden er forsvundet langt ned af alle lister, og har en 74. plads som sit bedste resultat i år.
Alle turneringens seks tidligere vindere er i øvrigt med i dette års Grenbrier Classic.

Tre mulige vindere:

Phil Mickelson
Mickelson må på trods af manglende stabilitet over fire runder være en af favoritterne. Lefty stiller altid op for at vinde, og denne uge bliver ingen undtagelse. Det er dog så længe siden sidste sejr nu, at Mickelson ikke nødvendigvis har det mentale overtag ned af de sidste huller. Sidst Mickelson havde vinderchancer, udtalte han selv, at han følte sig som en rookie ned af de sidste huller. Det har han forhåbentlig lært af, og han bør endnu engang være et godt bud på en vinder.

Kevin Kisner
En sejr, to andenpladser og tre yderligere placeringer indenfor top ti alene i 2017 vidner om et stabilt højt niveau, og det har da også sendt Kisner helt op i nærheden af toppen af FedEx Cup listen. Kisner bygger dermed videre på de sidste par års imponerende præstationer på PGA Touren, hvor han er sluttet årene som henholdsvis nummer 17 og 11 på den endelige FedEx Cup liste. Kisner har en god chance for at gøre det endnu bedre i år. En sejr i denne uge vil naturligvis kun øge hans chancer.

Charles Howell III
Charles Howell er virkelig en spiller, der er gået under radaren i lang tid, men sidste uges lige ved og næsten efter et tabt omspil, kan måske sætte gang i noget. Howell har ikke mistet et cut i hele 2017. Da Howell kom ud som professionel, var der ekstremt høje forventninger til ham. Selvom han må siges at have haft en flot karriere med en samlet indtjening på den rigtige side af 32 millioner dollars, så har han endnu ”kun” præsteret at vinde to gange i sine næsten 17 år på touren senest i 2007, til gengæld har han nu hele 17 andenpladser. Det vil uden tvivl være en overraskelse, hvis Charles Howell III vinder i denne uge, men han er med på denne liste som en mulig outsider til titlen i The Greenbrier Classic.

C More Golf har Jesper Knudsen i studiet, når der vises livegolf fra alle fire dage af The Greenbrier Classic.