Nyhed -

En ud af fem føler sig socialt udsat

Ny undersøgelse fra Rådet for Socialt Udsatte viser, at flere føler sig socialt udsat.

Jeg er eller har været socialt udsat. Det svarer en ud af fem ja til i en ny undersøgelse, som Epinion har gennemført for Rådet for Socialt Udsatte. Det skriver Ugebrevet A4.

Rådet har lavet lignende undersøgelser i 2013 og 2015, og den nye undersøgelse viser en stigning af danskere, som føler sig socialt udsatte. Hvor det i 2015 var 6 procent som opfattede sig selv som socialt udsatte, var det i 2018 steget til 10 procent.

Det er særligt blandt unge i aldersgruppen 18-34 år, som føler sig socialt udsatte, og det samme gælder for voksne i aldersgruppen 35-55 år. Til gengæld viser undersøgelsen, at færre over 56 år føler sig udsat.

Lektor i sociologi ved Københavns Universitet, Morten Ejernæs, forklarer stigningen med ændringer af visse sociale ydelser. Fx har nogle mistet dagpengeretten som følge af den lavere dagpengeperiode.

"Andre, der tidligere har været på kontanthjælp, er nu blevet ramt af kontanthjælpsloftet eller af 225-timers-reglen, og atter andre er kommet på den meget lave integrationsydelse," siger Morten Ejrnæs til Ugebrevet A4.

Socialordfører Orla Østerby (K) mener dog fortsat, at det var rigtigt at indføre kontanthjælpsloftet.

»Der er ikke andet at sige, end at kontanthjælpsloftet er gennemført, fordi vi ønsker, at det skal kunne betale sig for dem, der går på arbejde og betaler skat, så andre kan gå på kontanthjælp,« påpeger Orla Østerby.

Læs mere i Ugebrevet A4

Emner

  • Virksomhed, generelt

Kategorier

  • arbejdsmarked
  • socialt ansvar

Kontakt

Dorthe Lundh

Pressekontakt Presseansvarlig Kommunikation og Marketing 4016 3101

Ea Nielsen

Pressekontakt Souschef Kommunikation og marketing 4128 4126