Nyhed -

Danmark topper U23'ernes MTB-nationsrangliste

Med tre ryttere i top 15 blev Danmark bedste U23-nation, og selvom det ikke blev til VM-medaljer, er landstræner Mads Bødker meget tilfreds med resultatet.

Fredag blev det igen bevist, at Danmark som MTB-nation hører til i verdenseliten. Sebastian Fini Carstensen leverede en fornem præstation, men blev på sidste nedkørsel fanget bag en langsommere rytter og dermed forhindret i at køre med om bronzemedaljen. Han sluttede på en flot 4.-plads - det bedste U23-resultat, siden Jakob Fuglsang vandt VM i 2007.

Simon Andreassen ramte ikke sin bedste dag, men kæmpede sig i mål som nummer 11, mens Jonas Lindberg fik noget nær det optimale ud af sin startposition som nummer 38, da han efter nogle super hurtige runder kørte sig ind på 15.-pladsen - og landstræner Mads Bødker glæder sig over at have tre ryttere i verdenstoppen:

”Tre U23-ryttere i top 15 er et super flot resultat, der betyder, at vi vinder U23 nation rankingen foran Schweiz. Det viser den høje standard, vores ryttere har generelt – hvilket vi også så i Team Relay,” understreger landstræneren.

Lørdag skal Malene Degn prøve at følge op på de gode resultater i kvindernes U23 XCO-løb:

"Malene Degn kommer i hårdt selskab, og hvis hun kan køre sig i top 5, vil det være en stor præstation. Hun kørte en super omgang i stafetten, og de tekniske udfordringer ligger godt til hende, så det bliver spændende," siger landstræner Mads Bødker.