Nyhed -

Danske ​World Cup-medaljer på banen i Pruszkow

Niklas Larsen var suveræn i omnium og sikrede dansk guld ved sæsonens første World Cup-stævne i den polske by Pruszkow, mens Amalie Dideriksen imponerede i samme disciplin ved at køre sig ind på bronzepladsen efter en dårlig start.

Med en sejr i udskilningsløbet og to andenpladser - i henholdsvis scratch og tempoløb - var Niklas Larsen klart i spidsen for omnium-konkurrencen før den afsluttende disciplin. Og pointløbet satte ikke blot en streg under den unge danskers overlegne styrke, men blev en regulær opvisning, da Larsen som den eneste i feltet vandt tre omgange.

Det danske stortalent endte med 191 point, mens polske Szymon Sajnok sluttede på andenpladsen - hele 42 point efter Niklas Larsen. Schweiziske Claudio Imhof tog sig af tredjepladsen, men den spanske europamester Albert Torres en smule overraskende sluttede lige uden for podiet.

Stærkt comeback af Dideriksen

Med en placering som nummer 17 i den første omnium-disciplin, scratch, så det ikke ud til, at Amalie Dideriksen skulle køre med om medaljerne i Polen, men en andenplads i tempoløbet og en femteplads i udskilningsløbet åbnede igen medaljemulighederne for den danske stjerne.

Dideriksen formåede da også at tage en omgang undervejs i pointløbet, men før sidste spurt lå hun stadig kun nummer fem – det hele blev dog ændret, da hun vandt spurten med den dobbelte pointgivning og dermed rykkede op på bronzepladsen. Hollandske Kirsten Wild vandt samlet, mens amerikaneren Jennifer Valente tog sølvet.

Næste opgave for banelandsholdet er World Cup-afdelingen i Manchester 10.-12. november.