Nyhed -

EM i Landevejs-cykling bliver en uge med cykel-fest i Herning

Europas allerbedste cykelryttere skal i august 2017 kæmpe om titlen som Europamester på de danske landeveje.

Onsdag eftermiddag afslørede UEC (Den Europæiske Cykelunion), at værtsskabet for EM 2017 er tildelt Danmark i et samarbejde mellem Danmarks Cykle Union, Herning Kommune, Sport Event Denmark, Region Midtjylland og MCH.

- Både DCU, Sport Event Denmark og Herning Kommune har formået at overbevise os om, at Danmark og Herning 2017 vil løfte EM til nye højder, både sportsligt og publikums-mæssigt. Vi er blandt andet meget begejstrede for de tanker man i Herning har gjort sig om at gøre EM til et inddragende event, hvor også helt almindelige motionister kan prøve kræfter med ruterne. Samtidig viser den erfaring Herning Kommune har akkumuleret, at de er de helt rigtige til at håndtere et værtsskab i denne størrelsesorden, siger David Lappartient, præsident for UEC.

Hos Danmarks Cykle Union er formand Henrik Jess Jensen begejstret.

- Det er en fantastisk dag, når vi kan afsløre, at EM i landevejscykling 2017 vil blive kørt i Herning Kommune over fem dage fra 2. til 6. august 2017. Det bliver en kæmpe cykelfest, hvor juniorer, U23-ryttere og verdenseliten vil kæmpe om i alt 12 EM-titler. Vi vil gerne takke UEC for muligheden for at afvikle EM i Danmark, og jeg vil gerne takke Sport Event Denmark og Herning Kommune for indsatsen for at gøre ambitionen til realitet, siger Henrik Jess Jensen.

I Herning Kommune ser borgmester Lars Krarup frem til en stor sportslig og tilskuermæssig oplevelse.

- Herning er Danmarks cykelby nummer 1, hvilket vi blandt andet beviste med Giro-starten i 2012. Et EM over fem dage, hvor 700 af Europas bedste ryttere i seks forskellige klasser, deltager, bliver et nyt højdepunkt i Herning Kommune, siger Lars Krarup.

Der er bred opbakning til den store event, også fra Sport Event Denmark, der har som mål at tiltrække store internationale mesterskaber til Danmark.

- Endnu en stor cykel-event er trukket til Danmark, og igen indenfor en idrætsgren, hvor Danmark har stolte traditioner og store sportsresultater. Tidligere har Danmark bl.a. været gode værter for VM Landevejscykling, VM Banecykling og VM BMX-cykling i Hovedstadsområdet og VM for amatører i Nordjylland sidste år. Nu kommer turen til en folkefest og et forrygende arrangement i det Midtjyske. Det bliver festligt og nyskabende, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

MCH-koncernen skal stå for en stor del af logistikken og værtsrollen ved EM, og direktør Georg Sørensen ser frem til, sammen med sine medarbejdere, at modtage cykel-eliten som gæster.

- Hos MCH elsker vi at have gæster, og et EM i cykling giver rigtig mange gæster. Som samarbejdspartner i denne fantastiske cykelevent ser vi frem til at kunne gøre brug af den lange erfaring og know-how vi har opbygget omkring store sportsevents i vores organisation. Samtidig vil de faciliteter vi råder over kunne sikre en god og festlig ramme ved start-zonen på Kaj Zartows Vej, siger Georg Sørensen.

For arrangørerne er det vigtigt at EM i cykling bliver en folkelig event. Derfor er det også planen at arrangere flere forskellige motionsløb, hvor alle kan køre på de samme ruter som eliterytterne.

- Vi ser kæmpe perspektiver i UEC’s vision om at gøre EM til ét af de helt store løb i cykelkalenderen. Løbet i 2016 i Bretagne, med Peter Sagan som vinder, anviste et højt, højt niveau, og det niveau har vi tænkt os at løfte yderligere i 2017, siger Henrik Jess Jensen.

Lars Krarup ser store muligheder for at tiltrække et internationalt publikum til mesterskaberne.

- I starten af august er der virkelig gang i vestkysten, hvor mange turister fra store cykelsportsnationer som Tyskland og Norge i forvejen er på ferie. Med under en times transport til Herning fra Vesterhavet satser vi på at tiltrække mange udenlandske turister som tilskuere. Samtidig har danskerne også sommerferie, og vi tror på at et løb med Europas største stjerner vil trække rigtig mange interesserede til løbene, siger Lars Krarup.

Fakta

EM i landevejscykling 2017 (2017 European Road Cycling Championships) kører fra 2. - 6. august 2017.
EM arrangeres af UEC, DCU og Herning Kommune med støtte fra Sport Event Denmark og Region Midtjylland.
En del af de praktiske opgaver omkring værtsskabet løses i samarbejde med MCH-koncernen i Herning.
Start-området vil være på Kaj Zartovs Vej lige ved siden af MCH Messecenter Herning. Ruterne vil i de kommende måneder blive fastlagt i samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi.
Der er i alt 12 konkurrencer for både mænd og kvinder i hhv. enkeltstart og landevejsløb i klasserne Junior, U23 og Elite.

Konkurrencerne fordeler sig således:

Onsdag 2. august
Junior-enkeltstart for både herrer og damer
U23-herrer – enkeltstart

Torsdag 3.august
Enkeltstart for kvinder U23
Enkeltstart for elite herrer + kvinder

Fredag 4. august
Landevejsløb for Junior kvinder samt Junior eller U23 herrer

Lørdag 5. august
Landevejs løb for Junior eller U23 herrer
Landevejs løb for Elite og U23 kvinder

Søndag 6.august
Landevejsløb Elite herrer

Emner

  • Cykling

Kategorier

  • landevejscykling
  • dcu