Nyhed -

Juniorer går efter mere succes i Paris-Roubaix

Danmarks for tiden bedste juniorryttere får en på opleveren, når de næste søndag skal forsvare Danmarks farver i Paris-Roubaix. De lagde nemlig stærkt ud i første afdeling af UCI's Nations Cup, Gent-Wevelgem, som Ludvig Wacker vandt.

Ludvig Wacker er blandt de ryttere, som U19-landstræner Henrik Simper har udtaget til Paris-Roubaix og roskildenseren får debut på de nordfranske brosten.

- Juniorløbet bliver ofte afgjort, når rytterne forcerer det berømte pavéstykke Carrefour de l’Arbre, som ligger kun 17 kilometer før målstregen i Roubaix, siger Henrik Simper, som kalder lige præcis Carrefour de l'Arbre for et særligt vanskeligt brostensstykke.

- Brostenene ligger med stort mellemrum og det gør en afgørende forskel, fordi rytternes kræfter er ved at være udtømte og de stærke kan lave den afgørende forcering.

U19-rytterne kommer ikke gennem skoven ved Arenberg, men rammer samme rute som eliten lige efter det berømte brostensstykke. Derefter kører juniorerne de sidste 16 brostensstykker - helt identisk med elitens rute.

Følgende ryttere er udtaget:

Frederik Eriksen og Johan Langballe, Team Herning CK Junior. Ludvig Anton Wacker, Mathias Larsen og Mattias Skjelmose, Team Børkop Cykler-  Carl Ras Roskilde Junior og Peter Haslund, Team Pythonpro.com – VeloWear.

Sidste år blev Andreas Kron bedste dansker på fjerdepladsen, men Magnus Bak Klaris (2014), Mads Pedersen (2013) og Mads Würtz Schmidt (2012) har prøvet at stå øverst på podiet.

Resultatlisten er ellers et studie værd. Superstjernen, den nuværende verdensmester Peter Sagan har således også en plads på juniorernes top-tre fra de senere år.

Landstræner Henrik Simper er klar i spyttet, når det handler om ambitionerne.

- Målsætningen er en sejr. Meget kan dog ske i dette løb og det bliver selvfølgelig ikke nemt, men vi går efter det, siger han.

Henrik Simper har også lidt at have sin optimisme i.

Ludvig Wacker vandt Gent-Wevelgem forleden. Johan Langballe vandt juniorernes Kuurne-Bruxelles-Kuurne foran Peter Haslund og med Frederik Eriksen på fjerdepladsen.

Med undtagelse af Mathias Larsen er alle danskere debutanter i Paris-Roubaix. Mathias Larsen blev sidste år nummer 19.

- Rytterne har høj moral og troen på, at det kan lade sig gøre efter, at Langballe vandt i K-B-K og Wacker vandt i Gent-Wevelgem. At være ovenpå psykisk er en vigtig faktor og noget, som vi vil bruge til vores fordel, siger Henrik Simper.

Løbet er anden afdeling af juniorernes Nations Cup. Også her har Danmark gode traditioner. Man skal tilbage til 2011 for at finde et år, hvor Danmark ikke sluttede i top-tre på ranglisten.