Nyhed -

Seks stærke juniorer på vej til Fredsløbet

Seks stærke juniorer på vej til Fredsløbet.

Fredsløbet for juniorer begynder torsdag i Tjekkiet. Landstræner Henrik Simper har udtaget seks ryttere til et af sæsonens hårdeste U19-etapeløb og de stiller op med ambitioner.

Jacob Hindsgaul og Johan Langballe, Team Herning CK Junior, Mikkel Feltmann, Team Hechmann Cycling – Slagelse, samt Johan Price-Pejtersen, Mathias Larsen og Mattias Skjelmose alle fra Team Børkop Cykler – Carl Ras Roskilde Junior, er udtaget.

Ifølge landstræner Henrik Simper er holdet taget afsted med store ambitioner i bagagen:

- Jeg mener at en top 3 i det samlede klassement er realistisk. Derudover kører vi efter en etapesejr. Specielt 1. etape ligger godt til det danske hold. Den er meget kuperet, med flere korte stigninger. Taktikken bliver offensiv og de danske ryttere skal forsøge at skabe løbet ved at sætte tempo og angribe på etapens nøglepunkter, siger Henrik Simper, der også ser frem til løbets enkeltstart.

- Den er 11 kilometer og de danske ryttere har ofte kørt flotte placeringer hjem. Enkelstarten har normalt stor betydning, hvis rytterne vil gøre sig forhåbning om at slutte i toppen af det samlede klassement.

Fredsløbet består af fem etaper – fire samlet starter og en enkeltstart.

Ifølge landstræneren vil vinderen være en komplet rytter, som både kan følge med de bedste opad og samtidig køre en god enkeltstart. Her kan danskerne blot skæve til de tidligere vindere af løbet.

Sejrslisten tæller nemlig navne, som siden er blevet særdeles velkendte.

2008 Michal Kwiatkowski

2007 Michal Kwiatkowski

2005 Tanel Kangert

2004 Roman Kreuziger

2003 Peter Velits

2002 Peter Velits

1999 Fabian Cancellara

1995 Denis Menchov

De seneste har danske ryttere gjort det flot med samlede sejre fire år i træk til Magnus Bak Klaris (2014), Mads Pedersen (2013), Niklas Eg (2012) og Magnus Cort Nielsen (2011).

Junior Fredsløbet, eller Course de la Paix Juniors, som det også hedder, køres fra 4. til 7. maj.

Løbet er en del af UCI’s Nations Cup. Her er Danmark foreløbig på andenpladsen.

Emner

  • Cykling

Kategorier

  • landevejscykling
  • u19