Nyhed -

Suveræn: EM GULD til Niklas Larsen

Bare 19-årige Niklas Larsen kan nu kalde sig europamester i pointløb, efter et fuldstændigt suverænt løb på banen i Paris. Et pointløb der var karrierens første.

Opdateres. 

Niklas Larsen, der aldrig før har kørt et mesterskabspointløb, var håndfulde af point bedre end de nærmeste konkurrenter. Med 40 omgange tilbage af løbet havde Niklas Larsen hentet tre omgange på feltet.

Men alene tog han omgange på feltet og dets favoritter. Han eliminerede al modstand, og med omkring 14 omgange igen var Niklas Larsen tæt på at tage en fjerne omgang på feltet, til store klapsalver fra publikummet i Paris. 

- Det føles lidt vanvittigt. Det var ikke lige noget, jeg havde regnet med, så det var fedt, at det bare spillede. Det er helt vildt, fortalte Niklas Larsen til TV 2 SPORT efter løbet.

Niklas Larsen var en del af 4 kilometer holdforfølgelsesholdet, der tidligere på året vandt bronze ved både VM og OL. Tidligere i dag blev han nummer syv i 4 kilometer individuelt ved EM, mens Casper Folsach sluttede lige efter på ottendepladsen. 

Tidligere på ugen er det blevet til en dansk femteplads i 4 kilometer holdforfølgelse og en femteplads i Omnium til Casper Pedersen, ved EM i Paris. 

Resultat EM Pointløb
1 Niklas Larsen (Danmark) 83 point
2 Kenny de Ketele (Belgien) 53 point
3 Raman Ramanau (Hviderusland) 36

Emner

  • Cykling

Kategorier

  • banecykling
  • dcu

Relateret materiale